U susret novom pozivu za konkurisanje

Erazmus+ kao najveći evropski program za oblast obrazovanja, obuka, mladih i sporta nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte. Republika Srbija od 2019. godine učestvuje u Erazmus+ programu kao punopravna članica i obrazovne institucije, kao i organizacije iz sektora mladih i sporta, mogu da podnose prijave za sve vrste projekata kao koordinatori ili partneri u okviru ovog programa.

S obzirom na to da je ove godine krenuo i novi sedmogodišnji ciklus programa Erazmus+, potpisan je i Sporazum o učešću Republike Srbije u Erazmus+ programu. Njegovim potpisivanjem Republika Srbija deli opšti cilj Erazmus+ programa da kroz celoživotno učenje podrži profesionalni i lični razvoj pojedinaca u obrazovanju, obukama, oblasti mladih i sportu u Evropi i šire, čime se doprinosi održivom rastu, kvalitetnim poslovima i društvenoj koheziji, pokretanju inovacija i jačanju evropskog identiteta i aktivnog građanstva.

Ovih dana je objavljen i novi Erazmus+ poziv za projekte za konkursni rok 2022 u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa. Više detalja o pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći u Erazmus+ Programskom vodiču za 2022. godinu, a pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati na našoj stranici Kalendar rokova.

Kako bismo vam predstavili mogućnosti koje ustanove i organizacije iz Srbije imaju na raspolaganju u konkursnom roku za podnošenje projekata za 2022. godinu po šesti put organizujemo Erazmus+ nedelju u periodu od 6. do 10. decembra 2021. godine. Tokom Erazmus+ nedelje biće organizovani Erazmus+ informativni dani i vebinari u onlajn formatu, a agendu događaja, kao i sve ostale detalje možete videti ovde.

Na našem blogu možete da pročitate i prethodne objave u kojima smo pisali o realizovanim projektima “Druga šansa – bolji život”, ”Up to date school“, “More entrepreneurship in sport – more sport for all”. U njima, na osnovu ličnih iskustava pojedinaca koji su učestvovali u Erazmus+ projektima, možete da saznate više o tome kako su se ovi projekti realizovali, aktivnostima tokom projekta, iskustvima i specifičnostima tokom mobilnosti, kao i da se inspirišete za vaše buduće projekte.

Na našem Youtube kanalu možete da vidite i kratke video klipove pod nazivom Šta je za tebe Erazmus? gde bivši korisnici programa takođe iznose svoje utiske sa projekata.

Takođe vas pozivamo da pratite naše aktivnosti na društvenim mrežama, prijavite se na mejling listu, kao i da posetite Informativni centar Fondacije Tempus svakog radnog dana od 10 do 18 časova i raspitate se o mogućnostima u okviru Erazmus+ programa.