Preduzeće

У склопу подршке појединцима из сектора образовања, Фондација Темпус предузетницима пружа велики број могућности:

  • Учешће на радионицама, семинарима, конференцијама и вебинарима које Фондација Темпус организује током целе године,
  • Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), као и током Еразмус+ Инфо дана који се једном годишње организују у сусрет објави Општег позива за подношење пројектних пријава.

Најновије активности које организује Фондација Темпус пратите на страници ВЕСТИ.

ЕРАЗМУС+

Еразмус+ је највећи европски образовни програм који се бави финансирањем пројеката мобилности и сарадње у области образовања, обука младих и спорта. Настао је 2014. године, а 2021. је ушао у нови седмогодишњи период спровођења који ће трајати до 2027. године.

Предвиђени буџет за овај седмогодишњи период новог Еразмус+ програма је већи него икада и износи 26 милијарди евра.

У предходном периоду, предузећа су активно учестовала у разним пројектима програма Еразмус+ који су имали различите циљеве, од креирања виртуелне мреже малих и средњих предузећа, до партнерства установа високог образовања и неколико предузећа из региона Војводине.

Један од пројеката подстакао је грађење алата за усаглашавање компетенција које се стичу у високом образовању са потребама тржишта рада, а сарадња са привредом утицала је, као додатни ефекат таквих пројеката и на процес модернизације студијских програма, уз веће уважаванње потреба предузећа за стручним кадром.

У оквиру програма Еразмус+ предузетници могу преко својих предузећа да учествују у неколико врста пројеката:

РАДИОНИЦЕ

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и рада са младима, Фондација Темпус током целе године организује радионице са циљем припремe свих заинтересованих за подношење КА1 и КА2 пројеката.

Циљеви радионица су:

  • упознавање учесника са принципима, циљевима и критеријумима за спровођење КА1 и КА2 пројеката,
  • унапређивање знања учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката,
  • представљање пријавног формулара и специфичности пројектне документације,
  • јачање знања и компетенција за писање пројеката.

Све радионице које огранизује Фондација Темпус су бесплатне. 

ИНФО ДАНИ

Информативни дани се организују у циљу информисања свих заинтересованих појединаца и институција о могућностима за учешће у програму Еразмус+.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ДАНИ.

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама из области образовања. Конференције окупљају заинтересоване појединце, као и различите  актере из домаћих и страних институција које се баве образовањем са циљем повезивања и будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања.

Учешће на конференцијама које организује Фондација Темпус је бесплатно. Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, a учесници на крају добијају потврду о учешћу.

За више информација и детаља, можете посетити страницу КОНФЕРЕНЦИЈЕ.

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, али и као корисни приручник за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ.

ИНФО ЦЕНТАР

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и рада са младима, Фондација Темпус је отворила Инфо центар у Београду, ул. Теразије  39, I спрат.

Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава појединцима, установама, предузећима и организацијама које су заинтересоване за учешће у Еразмус+ програму да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

Радно време Информативног центра Фондације Темпус је сваког радног дана 09-17 часова.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР.

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања свих заинтерсованих о корацима за пријављивање пројеката у оквиру актуелног Позива за пројекте, као и активностима у вези са спровођењем одобрених пројеката.

Консултације се заказују упитом на мејл адресу: office@tempus.ac.rs.