Предузеће

Актуелно

У склопу подршке појединцима из сектора образовања, Фондација Темпус предузетницима пружа велики број могућности:

Учешће на радионицама, семинарима, конференцијама и вебинарима које Фондација Темпус организује током целе године,

Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), као и током Еразмус+ Инфо дана који се једном годишње организују у сусрет објави Националног позива за подношење пројектних пријава.

Најновије активности које организује Фондација Темпус пратите на страници ВЕСТИ.

ЕРАЗМУС+

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

У предходном периоду, предузећа су активно учестовала у разним пројектима програма Еразмус+ који су имали различите циљеве, од креирања виртуелне мреже малих и средњих предузећа, до партнерства установа високог образовања и неколико предузећа из региона Војводине.

Један од пројеката подстакао је грађење алата за усаглашавање компетенција које се стичу у високом образовању са потребама тржишта рада, а сарадња са привредом утицала је, као додатни ефекат таквих пројеката и на процес модернизације студијских програма, уз веће уважаванње потреба предузећа за стручним кадром.

У оквиру програма Еразмус+ предузетници могу преко својих предузећа да учествују у неколико врста пројеката:

КА1 – Заједнички Еразмус Мундус пројекти

КА1 – Омладинске размене, Европски волонтерски сервис и  Мобилност омладинских радника (у оквиру мобилности младих)

КА2 – Пројекти изградње капацитета у високом образовању

КА2 – Стратешка партнерства (сарадња установа и организација у области образовања у програмским земљама с циљем сарадње, размене искустава и добрих пракси)

КА2 – Стратешка партнерства у области младих и Изградња капацитета у области младих

КА2 – Савези знања (подржавају сарадњу високошколских установа и предузећа зарад подршке иновацијама, предузетништву, креативности, запошљивости и мултидисциплинарним студијама)

КА2 – Савези секторских вештина (подржавају развој курсева и обука за стручно и професионално образовање, које образовне установе стварају у сарадњи са послодавцима, у складу са потребама тржишта рада).

РАДИОНИЦЕ

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и рада са младима, Фондација Темпус током целе године организује радионице са циљем припремe свих заинтересованих за подношење КА1 и КА2 пројеката.

Циљеви радионица су:

упознавање учесника са принципима, циљевима и критеријумима за спровођење КА1 и КА2 пројеката,

унапређивање знања учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката,

представљање пријавног формулара и специфичности пројектне документације,

јачање знања и компетенција за писање пројеката.

Све радионице које огранизује Фондација Темпус су бесплатне. За учешће је обавезно попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају тренинга добијају потврду да су присуствовали радионици.

ИНФО ДАНИ

Информативни дани се организују у циљу информисања свих заинтересованих појединаца и институција о могућностима за учешће у програму Еразмус+.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ДАНИ

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама из области образовања. Конференције окупљају заинтересоване појединце као и различите  актере из домаћих и страних институција које се баве образовањем са циљем повезивања и будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања.

Учешће на конференцијама које организује Фондација Темпус је бесплатно. Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, a учесници на крају добијају потврду о учешћу.

За више информација и детаља, можете посетити страницу КОНФЕРЕНЦИЈЕ

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, али и као корисни приручник за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ

ИНФО ЦЕНТАР

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и рада са младима, Фондација Темпус је отворила Инфо центар у Београду, ул. Теразије  39, I спрат.

Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава појединцима, установама, предузећима и организацијама које су заинтересоване за учешће у Еразмус+ програму да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

Радно време Информативног центра Фондације Темпус је сваког радног дана 10-18 часова.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања свих заинтерсованих о корацима за пријављивање пројеката у оквиру актуелног Позива за пројекте, као и активностима у вези са спровођењем одобрених пројеката.

Консултације се заказују упитом на мејл адресу: office@tempus.ac.rs