O nama

Od svog osnivanja Fondacija Tempus učestvuje u promovisanju i sprovođenju obrazovnih programa EU, drugih obrazovnih programa, kao i različitih programa saradnje namenjenih svim nivoima obrazovanja i podršci mladima u Republici Srbiji kroz razvoj, koncipiranje i implementaciju projekata čiji je cilj unapređenje kvaliteta formalnog i neformalnog obrazovanja i razvoj ljudskih resursa.

Svojim radom doprinosi razvoju obrazovanja i ljudskih resursa i razvoju društva u celini podizanjem kapaciteta organizacija za mlade i drugih organizacija, uspostavljanjem saradnje sa svim društvenim partnerima, međunarodnom saradnjom i radom sa pojedincima i institucijama.

Fondacija Tempus svakodnevno doprinosi razvoju evropskih standarda u obrazovanju, približavanju koncepta evropske dimenzije u oblasti obrazovanja, promovisanju i popularizaciji pitanja vezanih za oblast obrazovanja, obrazovnih politika i politika mladih.

Na osnovu formalnog mandata, Fondacija Tempus mnogobrojnim aktivnostima promoviše i sprovodi najveći program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja, obuka, mladih i sporta – Erazmus+. Time Fondacija pruža podršku kako organizacijama, tako i pojedincima u ličnom i profesionalnom razvoju, kao što su karijerno vođenje, razvoj veština, kompetencija i kvalifikacija, lični razvoj i međunarodna mobilnost ključnih aktera u oblasti obrazovanja, sa posebnim fokusom na praktičare, mlade i mlade sa smanjenim mogućostima.

U februaru 2019. godine, Republika Srbija je postala punopravna članica Erazmus+ programa, te ustanove i organizacije iz Srbije imaju pravo da učestvuju u svim delovima programa.

Više detalja o realizovanim aktivnostima možete pogledati u Izveštajima o radu za 2016, 2017, 2018, 2019. i 2020. godinu.

O istorijatu Fondacije i o tome kako je tekla i razvijala se naša priča možete pogledati ovde.

Važno obaveštenje o aktivnostima Fondacije Tempus.