Радионице

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и младих, Фондација Темпус организује радионице за писање пројеката.

Радионице намењене високошколским институцијама:

КА2 – Пројекти изградње капацитета у високом образовању (CBHE). Ове радионице намењене су представницима високошколских институција које у оквиру Еразмус+ програма планирају да конкуришу за пројекте изградње капацитета у високом образовању као координатори, или да у њима учествују као партнери.

Током радионица учесници се баве следећим темама:

– Креирање матрице логичког оквира

– Разрада детаљног описа пројекта

– Разрада радног плана и буџета пројекта

Од конкурсног рока за 2018. годину, високошколске инситуције из Србије моћи ће да учествују и у пројектима стратешких партнерстава за високо образовање у улози координатора, а Фондација Темпус је током новембра 2017. године организовала и радионице за писање ове врсте пројеката.

 

Радионице намењене областима општег, средњег и образовања одраслих:

Радионице намењене школама и предшколским установама, средњим стручним школама, институцијама које се баве стручним образовањем и обукама, као и свим установама и организацијама које се баве образовањем одраслих, организују се према типовима пројеката. Циљ ових радионица јесте да се наведене установе припреме за подношење пројеката мобилности и пројеката стратешких партнерстава у оквиру Националног позива програма Еразмус+.

Врсте пројеката за које се организују обуке су:

КA1 – Пројекти мобилности за школе

КА1 – Пројекти мобилности у области стручног образовања и обука

КА1 – Пројекти мобилности у области образовања одраслих

КА2 – Пројекти стратешких партнерстава у области стручног образовања и обука

КА2 пројекти стратешких партнерстава за школа

КА2 пројекти стратешких партнерстава за образовање одраслих

Радионице намењене области рада са младима

Радионице намењене организацијама и институцијама које се баве радом са младима, организују се према типовима пројеката. Циљ ових радионица јесте да се сви заинтересовани припреме за подношење пројеката мобилности и пројеката стратешких партнерстава у оквиру Националног позива програма Еразмус+.

Све радионице које организује Фондација Темпус су бесплатне. Обавезно је  попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају радионице добијају потврду о учешћу.

ПОВЕЗАНЕ ВЕСТИ:

Важно обавештење о активностима Фондације Темпус

Презентације са радионица намењених општем и високом образовању 2018

Презентације са радионице намењених области рада са младима