Запослен у школској или предшколској установи

Актуелно

 

У склопу подршке појединцима из сектора образовања, Фондација Темпус запосленима у школској или предшколској установи пружа велики број могућности:

  • Учешће на радионицама, семинарима, конференцијама и вебинарима које Фондација Темпус организује током целе године,
  • Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), као и током Еразмус+ Инфо дана који се организују у сусрет објави Националног позива за подношење пројектних пријава.

 

Најновије активности које Фондација Темпус организује за запослене у школским и предшколским установама пратите на страници ВЕСТИ.

 

ЕРАЗМУС +

Еразмус + је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

У оквиру Кључне активости 1 (КА1) Еразмус+ програма, запослени у школским и предшколским установама из Србије могу да одлазе на мобилност у земље ЕУ ради обуке, посматрања на радном месту (job shadowing) или држања наставе. Еразмус+ пружа могућности за мобилност у оквиру следећих области:

КА1 – Пројекте мобилности за школе

КА1 – Пројекте мобилности у области стручног образовања и обука

КА1 – Пројекте мобилности у области образовања одраслих

 

Школске и предшколске установе имају могућности за следеће пројекте у оквиру Кључне активности 2 (КА2):

Стратешка партнерства

Савези секторских вештина

KA2 – Школска партнерства за размене

Запослени у институцијама које су укључене у ове врсте пројеката, могу да учествују у њиховој реализацији.

РАДИОНИЦЕ

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања, Фондација Темпус током целе године организује радионице са циљем припрема школа, установа и организација у области стручног образовања и обука, као и оних у области образовања одраслих за подношење КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава у оквиру Еразмус+ програма.

Циљеви радионица су:

  • упознавање учесника са принципима, циљевима и критеријумима за спровођење КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава,
  • унапређивање знања учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката,
  • представљање пријавног формулара и специфичности пројектне документације,
  • јачање знања и компетенција за писање пројеката.

 

Све радионице које огранизује Фондација Темпус су бесплатне. За учешће је обавезно попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају тренинга добијају потврду да су присуствовали радионици.

 

СЕМИНАРИ

Фондација Темпус организује семинаре за наставнике и наставно-научно особље са циљем њиховог професионалног усавршавања у разним областима. Фондација Темпус je од Завода за унапређивање образовања и васпитања добила акредитацију за осам програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021.

За запослене у школским и предшколским установама који су заинтересовани за каријерно вођење и саветовање, национални EUROGUIDANCE центар, који ради у склопу Фондације Темпус, организује пет семинара:

 

За запослене у школским и предшколским установама које интересује европска мрежа за сарадњу школа и предшколских установа eTwinning, Фондација Темпус организује три акредитована семинара:

 

Сви семинари које огранизује Фондација Темпус су бесплатни. Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају радионице добијају сертификат.

 


ИНФО ДАНИ

Информативни дани се организују у циљу информисања заинтересованих представника институција и појединаца из области предшколског, основног, средњег и високог образовања о могућностима за учешће у програму Еразмус+. За више информација, снимке са Инфо дана и презентације, можете посетити страницу ИНФО ДАНИ

 

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама из области образовања. Конференције окупљају заинтересоване појединце као и различите  актере из домаћих и страних институција које се баве образовањем са циљем повезивања и будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања.

Учешће на конференцијама које организује Фондација Темпус је бесплатно.  Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, a учесници на крају добијају потврду о учешћу.

За више информација и детаља, можете посетити страницу КОНФЕРЕНЦИЈЕ

 

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус за наставнике организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, али и као корисни приручник за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ

 

ИНФО ЦЕНТАР

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања, Фондација Темпус је отворила Инфо центар у Београду, ул.Теразије  39, I спрат. Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава свим представницима школа и осталим установама и организацијама које су заинтересоване за учешће у Еразмус+ програму да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

Радно време Информативног центра Фондације Темпус је сваког радног дана од 10 до 18 часова.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР

 

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања васпитача, наставника и наставно-научног особља о корацима за пријављивање пројеката у оквиру актуелног Позива за пројекте, као и активностима у вези са спровођењем одобрених пројеката.

Консултације се заказују упитом на следеће мејл адресе:

• office@tempus.ac.rs

• school-vet@tempus.ac.rs

• adult-education@tempus.ac.rs