Запослен у школској или предшколској установи

Актуелно

 

У склопу подршке појединцима из сектора образовања, Фондација Темпус запосленима у школској или предшколској установи пружа велики број могућности:

  • Учешће на радионицама, семинарима, конференцијама и вебинарима које Фондација Темпус организује током целе године,
  • Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), као и током Еразмус+ Инфо дана који се организују у сусрет објави Националног позива за подношење пројектних пријава.

 

Најновије активности које Фондација Темпус организује за запослене у школским и предшколским установама пратите на страници ВЕСТИ.

 

ЕРАЗМУС +

Еразмус + је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

У оквиру Кључне активости 1 (КА1) Еразмус+ програма, запослени у школским и предшколским установама из Србије могу да одлазе на мобилност у земље ЕУ ради обуке, посматрања на радном месту (job shadowing) или држања наставе. Еразмус+ пружа могућности за мобилност у оквиру следећих области:

КА1 – Пројекте мобилности за школе

КА1 – Пројекте мобилности у области стручног образовања и обука

КА1 – Пројекте мобилности у области образовања одраслих

 

РАДИОНИЦЕ

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања, Фондација Темпус током целе године организује радионице са циљем припрема школа, установа и организација у области стручног образовања и обука, као и оних у области образовања одраслих за подношење КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава у оквиру Еразмус+ Националног позива за пројекте.

Циљеви радионица су:

  • упознавање учесника са принципима, циљевима и критеријумима за спровођење КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава,
  • унапређивање знања учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката,
  • представљање пријавног формулара и специфичности пројектне документације,
  • јачање знања и компетенција за писање пројеката.

 

Све радионице које огранизује Фондација Темпус су бесплатне. За учешће је обавезно попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају тренинга добијају потврду да су присуствовали радионици.

 

СЕМИНАРИ

Фондација Темпус организује семинаре за наставнике и наставно-научно особље са циљем њиховог професионалног усавршавања у разним областима. Фондација Темпус je од Завода за унапређивање образовања и васпитања добила акредитацију за осам програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за школску 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021.

За запослене у школским и предшколским установама који су заинтересовани за каријерно вођење и саветовање, национални EUROGUIDANCE центар, који ради у склопу Фондације Темпус, организује пет семинара:

 

За запослене у школским и предшколским установама које интересује европска мрежа за сарадњу школа и предшколских установа eTwinning, Фондација Темпус организује три акредитована семинара:

 

Сви семинари које огранизује Фондација Темпус су бесплатни. Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају радионице добијају сертификат.

 


ИНФО ДАНИ

Инфо дани се организују у циљу информисања заинтересованих представника институција и појединаца из области предшколског, основног, средњег и високог образовања о могућностима за учешће у програму Еразмус+. За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ДАНИ

Еразмус+ Инфо дан за опште, стручно и образовање одраслих за конкурсни рок 2018. године одржан је 3. новембра 2017. године.

 

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама из области образовања. Конференције окупљају заинтересоване појединце као и различите  актере из домаћих и страних институција које се баве образовањем са циљем повезивања и будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања.

Учешће на конференцијама које организује Фондација Темпус је бесплатно.  Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, a учесници на крају добијају потврду о учешћу.

За више информација и детаља, можете посетити страницу КОНФЕРЕНЦИЈЕ

 

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус за наставнике организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, али и као корисни приручник за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ

 

ИНФО ЦЕНТАР

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања, Фондација Темпус је отворила Инфо центар у Београду, ул.Теразије  39, I спрат. Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава свим представницима школа и осталим установама и организацијама које су заинтересоване за учешће у Еразмус+ програму да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР

 

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања васпитача, наставника и наставно-научног особља о корацима за пријављивање пројеката у оквиру актуелног Позива за пројекте, као и активностима у вези са спровођењем одобрених пројеката.

Консултације се заказују упитом на следеће мејл адресе:

• office@tempus.ac.rs

• school-vet@tempus.ac.rs

• adult-education@tempus.ac.rs