Студент

Актуелно

 

У склопу подршке појединцима из сектора образовања, Фондација Темпус студентима омогућава:

  • Информације о великом броју могућности које имају у оквиру програма Еразумус+ и CEEPUS: Међународне размене и целокупне мастер студије;
  • Учешће на конференцијама и вебинарима, које Фондација Темпус организује током целе године
  • Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), учешћем на сајмовима стипендија или догађајима разних факултета, као и преко Инфо центра.

Све најновије активности везане за студенте налазе се на страници ВЕСТИ.

 

ЕРАЗМУС +

Еразмус + је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

Овај програм и његова кључна активност 1 (КА1) подржавају пројекте који омогућавају значајан број студентских размена. Поред пројеката за међународну кредитну мобилност, Еразмус+ подразумева и Еразмус Мундус заједничке мастер програме, који су настали у оквиру претходног програма и који пружају могућности за студентске размене или комплетне мастер или докторске студије.

Детаљна објашњења о свим могућностима за студенте у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS, могу се пронаћи у брошури СТИПЕНДИЈЕ

 

CEEPUS

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) је средњоевропскипрограм за размену студената и наставног особља. CEEPUS није програм Европске уније, али омогућава размену студената према начелно сличним принципима, али у нешто другачијем облику. CEEPUS студентима омогућава:

– дуже боравке, у трајању од једног или два семестра, ради стицања кредита,

– краткорочне, у трајању до три месеца, са циљем истраживања и писања мастер или докторске тезе,

– краткорочне екскурзије, које се односе на боравак на зимским и летњим школама (трајања до 6 дана).

Детаљна објашњења о свим могућностима за студенте у оквиру овог програма, могу се пронаћи на страници CEEPUS и у брошури СТИПЕНДИЈЕ

 

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус за студенте организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, као корисни приручник за могућности стипендирања, мастер и докторских студија, али и за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ

 

ИНФО ЦЕНТАР

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања, Фондација Темпус је отворила Информативни центар у Београду, ул. Теразије  39, I спрат.

Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава свим студентима који су заинтересовани за могућности међународних размена, мастер и докторских студија, као и услуга каријерног вођења да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

Радно време Информативног центра Фондације Темпус је сваког радног дана 10-18 часова.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР

 

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања студената о свим програмима и могућностима које су им доступне у оквируп програма Еразмус+ и CEEPUS.

Консултације се заказују упитом на следеће мејл адресе:

• scholarships [ at ] tempus.ac.rs

• info [ at ] tempus.ac.rs

• ceepus [ at ] tempus.ac.rs