Student

U sklopu podrške pojedincima iz sektora obrazovanja, Fondacija Tempus studentima omogućava:

  • Informacije o velikom broju mogućnosti koje imaju u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS: Međunarodne razmene i celokupne master studije;
  • Učešće na konferencijama i vebinarima, koje Fondacija Tempus organizuje tokom cele godine;
  • Informisanje o mogućnostima učešća u Erazmus+ programu putem vebsajta, imejla, telefonom, zakazivanjem individualnih konsultacija (tokom cele godine), učešćem na sajmovima stipendija ili događajima raznih fakulteta, kao i preko Info centra.

Sve najnovije aktivnosti vezane za studente nalaze se na stranici VESTI.

ERAZMUS+

Erazmus+ je najveći evropski obrazovni program koji se bavi finansiranjem projekata mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine.

Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je veći nego ikada i iznosi 26 milijardi evra.

Ovaj program i njegova ključna aktivnost 1 (KA1) podržavaju projekte koji omogućavaju značajan broj studentskih razmena. Erazmus+ podrazumeva i Erazmus Mundus zajedničke master programe i koji pružaju mogućnosti za studentske razmene ili kompletne master ili doktorske studije.

Detaljna objašnjenja o svim mogućnostima za studente u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS, mogu se pronaći u brošuri STIPENDIJE.

CEEPUS

CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) je srednjoevropski program za razmenu studenata i nastavnog osoblja.

CEEPUS nije program Evropske unije, ali omogućava razmenu studenata prema načelno sličnim principima, ali u nešto drugačijem obliku.

CEEPUS studentima omogućava:

  • duže boravke, u trajanju od jednog ili dva semestra, radi sticanja kredita,
  • kratkoročne, u trajanju do tri meseca, sa ciljem istraživanja i pisanja master ili doktorske teze,
  • kratkoročne ekskurzije koje se odnose na boravak na zimskim i letnjim školama (trajanja do 6 dana).

Detaljna objašnjenja o svim mogućnostima za studente u okviru ovog programa, mogu se pronaći na stranici CEEPUS i u brošuri STIPENDIJE.

VEBINARI – Učenje preko interneta

Fondacija Tempus za studente organizuje vebinare – internet seminare – kao jednu od korisnih alatki za unapređenje znanja i veština, takoreći ”od kuće”, jer je za učešće u njima potrebno samo da korisnik izdvoji vreme i da ima stabilnu internet vezu. Vebinari se organizuju u zavisnosti od potreba, kao vid opšteg informisanja, kao korisni priručnik za mogućnosti stipendiranja, master i doktorskih studija, ali i za određene delove obrazovnih programa i većih događaja.

Svi vebinari koje organizuje Fondacija Tempus su besplatni. Za učešće je potrebno prethodno popuniti registracioni formular i imati računar sa stabilnom internet vezom.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu VEBINARI.

INFO CENTAR

U okviru podrške institucijama i pojedincima u sektoru obrazovanja, Fondacija Tempus je otvorila Informativni centar u Beogradu, ul. Terazije  39, I sprat.

Cilj Info centra je da pruži sve vrste informacija o obrazovanju u Srbiji i Evropi, kao i o mogućnostima za pojedince i institucije u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS.

Info centar, između ostalog, omogućava svim studentima koji su zainteresovani za mogućnosti međunarodnih razmena, master i doktorskih studija, kao i usluga karijernog vođenja da na jednom mestu, bez zakazivanja, dobiju sve potrebne informacije.

Radno vreme Informativnog centra Fondacije Tempus je svakog radnog dana 09-17 časova.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu INFO CENTAR.

KONSULTACIJE

Fondacija Tempus organizuje i sprovodi individualne konsultacije u cilju boljeg informisanja studenata o svim programima i mogućnostima koje su im dostupne u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS.

Konsultacije se zakazuju upitom na sledeće mejl adrese: