Mladi/Omladinski radnici

U sklopu podrške pojedincima u oblasti rada sa mladima, Fondacija Tempus mladima i omladinskim radnicima pruža veliki broj mogućnosti:

  • Učešće na radionicama, konferencijama i vebinarima koje Fondacija Tempus organizuje tokom cele godine,
  • Informisanje o mogućnostima učešća u Erazmus+ programu putem vebsajta, mejla, telefonom, zakazivanjem individualnih konsultacija (tokom cele godine), kao i tokom Erazmus+ Info dana koji se na godišnjem nivou organizuju u susret objavi Opšteg poziva za podnošenje projektnih prijava.

Najnovije aktivnosti koje Fondacija Tempus organizuje za mlade i omladinske radnike pratite na stranici VESTI.

ERAZMUS+

Erazmus+ je najveći evropski obrazovni program koji se bavi finansiranjem projekata mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine.

Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je veći nego ikada i iznosi 26 milijardi evra.

Poseban deo Erazmus+ programa posvećen je mladima, koji njima i omladinskim radnicima omogućava da učestvuju u sledećim ključnim aktivnostima:

Evropska inicijativa za solidarnost (European Solidarity Corps) je program Evropske unije koja omogućava mladima da, u svojim zemljama ili inostranstvu, volontiraju ili rade na projektima koji su od koristi zajednicama i ljudima širom Evrope

Detaljnije informacije o mogućnostima za mlade i omladinske radnike u ovim delovima programa možete pronaći na stranici posvećenoj mladima.

INFO DANI

Informativni dani se organizuju u cilju informisanja zainteresovanih predstavnika institucija i pojedinaca u oblasti obrazovanja i rada sa mladima o mogućnostima za učešće u programu Erazmus+.

Za više informacija, video snimke Informativnih dana i prezentacije, možete posetiti stranicu INFO DANI.

KONFERENCIJE

Fondacija Tempus tokom cele godine organizuje konferencije posvećene raznim temama u oblasti obrazovanja i mladih. Konferencije okupljaju zainteresovane pojedince kao i različite aktere iz domaćih i stranih institucija koje se bave obrazovanjem i mladima sa ciljem povezivanja i buduće saradnje, razmene dobrih praksi i daljeg unapređenja sistema obrazovanja.

Učešće na konferencijama koje organizuje Fondacija Tempus je besplatno. Obavezno je popunjavanje registracionog formulara, a učesnici na kraju dobijaju potvrdu o učešću.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu KONFERENCIJE.

VEBINARI – Učenje preko interneta

Fondacija Tempus za studente organizuje vebinare – internet seminare – kao jednu od korisnih alatki za unapređenje znanja i veština, takoreći ”od kuće”, jer je za učešće u njima potrebno samo da korisnik izdvoji vreme i da ima stabilnu internet vezu.  Vebinari se organizuju u zavisnosti od potreba, kao vid opšteg informisanja, ali i za određene delove obrazovnih programa i većih događaja.

Svi vebinari koje organizuje Fondacija Tempus su besplatni. Za učešće je potrebno prethodno popuniti registracioni formular i imati računar sa stabilnom internet vezom.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu VEBINARI.

INFO CENTAR  

U okviru podrške institucijama i pojedincima u sektoru obrazovanja i mladih, Fondacija Tempus je otvorila Informativni centar u Beogradu, ul. Terazije  39, I sprat.

Cilj Info centra je da pruži sve vrste informacija o obrazovanju u Srbiji i Evropi, kao i o mogućnostima za pojedince i institucije u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS.

Info centar, između ostalog, omogućava svim mladima i omladinskim radnicima koji su zainteresovani za mogućnosti stipendirane mobilnosti (razmene), volonterskih programa i omladinske razmene da na jednom mestu, bez zakazivanja, dobiju sve potrebne informacije.

Radno vreme Informativnog centra je svakog radnog dana 09-17 časova.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu INFO CENTAR.

KONSULTACIJE

Fondacija Tempus organizuje i sprovodi individualne konsultacije u cilju boljeg informisanja mladih i omladinskih radnika o svim programima i mogućnostima koje su im dostupne u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS.

Konsultacije se zakazuju upitom na mejl adresu youth@tempus.ac.rs.