Млади/Омладински радници

Актуелно

 

У склопу подршке појединцима у области рада са младима, Фондација Темпус младима и омладинским радницима пружа велики број могућности:

  • Учешће на радионицама, конференцијама и вебинарима које Фондација Темпус организује током целе године,
  • Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), као и током Еразмус+ Инфо дана који се на годишњем нивоу организују у сусрет објави Националног позива за подношење пројектних пријава.

 

Најновије активности које Фондација Темпус организује за младе и омладинске раднике пратите на страници ВЕСТИ.

 

ЕРАЗМУС+  

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

Млади у акцији“ је део Еразмус+ програма посвећен младима, са буџетом од 1.47 милијарде евра, а младима и омладинским радницима омогућава да учествују у следећим кључним активностима:

КА1 – Мобилност младих (Oмладинске размене и Европски волонтерски сервис)

КА1 – Мобилност омладинских радника

КА2 – Стратешка партнерства у области младих

КА2 – Изградња капацитета у области младих

КА3 – Пројекти дијалога младих

Детаљније информације о могућностима за младе и омладинске раднике у овим деловима програма можете пронаћи на страници посвећеној младима.

 

ИНФО ДАНИ

Информативни дани се организују у циљу информисања заинтересованих представника институција и појединаца у области образовања и рада са младима о могућностима за учешће у програму Еразмус+.

За више информација, видео снимке Информативних дана и презентације, можете посетити страницу ИНФО ДАНИ.

 

КОНФЕРЕНЦИЈЕ  

Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама у области образовања и младих. Конференције окупљају заинтересоване појединце као и различите актере из домаћих и страних институција које се баве образовањем и младима са циљем повезивања и будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања.

Учешће на конференцијама које организује Фондација Темпус је бесплатно. Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, a учесници на крају добијају потврду о учешћу.

За више информација и детаља, можете посетити страницу КОНФЕРЕНЦИЈЕ

 

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус за студенте организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу.  Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, али и за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ

 

ИНФО ЦЕНТАР  

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и младих, Фондација Темпус је отворила Информативни центар у Београду, ул. Теразије  39, I спрат.

Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава свим младима и омладинским радницима који су заинтересовани за могућности стипендиране мобилности (размене), волонтерских програма и омладинске размене да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

Радно време Информативног центра је сваког радно дана 10-18 часова.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР

 

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања младих и омладинских радника о свим програмима и могућностима које су им доступне у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Консултације се заказују упитом на мејл адресу youth@tempus.ac.rs