НВО

Актуелно

 

У склопу подршке појединцима из сектора образовања и рада са младима, Фондација Темпус представницима невладиних организација пружа велики број могућности:

Учешће на радионицама, семинарима, конференцијама и вебинарима које Фондација Темпус организује током целе године,

Информисање о могућностима учешћа у Еразмус+ програму путем вебсајта, мејла, телефоном, заказивањем индивидуалних консултација (током целе године), као и током Еразмус+ Инфо дана који се једном годишње организују у сусрет објави Националног позива за подношење пројектних пријава.

Најновије активности које Фондација Темпус организује пратите на страници ВЕСТИ.

 

ЕРАЗМУС+

Еразмус+ је програм Европске уније који обезбеђује финансирање пројеката за сарадњу у три области: образовање, млади и спорт. Укупна средства намењена Еразмус+ програму за цео период износе 14,7 милијарди евра, а планирано трајање програма је до 2020. године.

У оквиру Кључне активности 1 (КА1) Еразмус+ програма, представници невладиних организација могу да одлазе на мобилност у земље ЕУ. Еразмус+ пружа могућности за мобилност у оквиру следећих области:

КА1 – Пројекти мобилности у области стручног образовања и обукa

КА1 – Пројекти мобилности у области образовања одраслих

КА1 – Еразмус Мундус заједнички мастер програми

КА1 – Омладинске размене 

КА1 – Мобилност омладинских радника

Невладине организације могу бити координатори и партнери у овим пројектима, под одређеним условима.

 

У Кључним активностима 2 (КА2) и 3 (КА3), невладине организације могу учествовати у следећим деловима програма као координатори или партнери, под одређеним условима:

КА2 – Стратешка партнерства за школе

КА2 – Стратешка партнерства у области стручног образовања и обука

КА2 – Савези знања

КА2 – Савези секторских вештина

КА2 – Стратешка партнерства 

КА2 – Пројекти за изградњу капацитета у високом образовању 

КА2 – Стратешка партнерства у области младих 

КА2 – Изградња капацитета у области младих – Омладински прозор за Западни Балкан 

КА3 – Структурисани дијалог: састанци младих и доносилаца одлука

 

РАДИОНИЦЕ

У склопу подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и рада са младима, Фондација Темпус током целе године организује радионице са циљем припрема свих заинтересованих за подношење КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава у оквиру Еразмус+ Националног позива за пројекте.

Циљеви радионица су:

упознавање учесника са принципима, циљевима и критеријумима за спровођење КА1 пројеката мобилности и КА2 пројеката стратешких партнерстава,

унапређивање знања учесника о детаљима и процедурама за подношење пројеката,

представљање пријавног формулара и специфичности пројектне документације,

јачање знања и компетенција за писање пројеката.

Све радионице које огранизује Фондација Темпус су бесплатне. За учешће је обавезно попуњавање регистрационог формулара, а учесници на крају тренинга добијају потврду да су присуствовали радионици.

ИНФО ДАНИ

Инфо дани се организују у циљу информисања заинтересованих представника институција, организација и појединаца из области образовања и рада са младим за учешће у програму Еразмус+.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ДАНИ.

КОНФЕРЕНЦИЈЕ

Фондација Темпус током целе године организује конференције посвећене разним темама из области образовања и рада са младима. Конференције окупљају заинтересоване појединце као и различите актере из домаћих и страних институција и организација које се баве образовањем и младима са циљем повезивања и будуће сарадње, размене добрих пракси и даљег унапређења система образовања.

Учешће на конференцијама које организује Фондација Темпус је бесплатно.  Обавезно је попуњавање регистрационог формулара, a учесници на крају добијају потврду о учешћу.

За више информација и детаља, можете посетити страницу КОНФЕРЕНЦИЈЕ

 

ВЕБИНАРИ – Учење преко интернета

Фондација Темпус организује вебинаре – интернет семинаре – као једну од корисних алатки за унапређење знања и вештина, такорећи ”од куће”, јер је за учешће у њима потребно само да корисник издвоји време и да има стабилну интернет везу. Вебинари се организују у зависности од потреба, као вид општег информисања, али и као корисни приручник за одређене делове образовних програма и већих догађаја.

Сви вебинари које организује Фондација Темпус су бесплатни. За учешће је потребно претходно попунити регистрациони формулар и имати рачунар са стабилном интернет везом.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ВЕБИНАРИ

 

ИНФО ЦЕНТАР

У оквиру подршке институцијама и појединцима у сектору образовања и рада са младима, Фондација Темпус је отворила Инфо центар у Београду, ул. Теразије 39, I спрат.

Циљ Инфо центра је да пружи све врсте информација о образовању у Србији и Европи, као и о могућностима за појединце и институције у оквиру програма Еразмус+ и CEEPUS.

Инфо центар, између осталог, омогућава свим представницима невладиних организација које су заинтересоване за учешће у Еразмус+ програму да на једном месту, без заказивања, добију све потребне информације.

За више информација и детаља, можете посетити страницу ИНФО ЦЕНТАР

 

КОНСУЛТАЦИЈЕ

Фондација Темпус организује и спроводи индивидуалне консултације у циљу бољег информисања представника невладиних организација о корацима за пријављивање пројеката у оквиру актуелног Позива за пројекте, као и активностима у вези са спровођењем одобрених пројеката.

Консултације се заказују упитом на мејл адресу office@tempus.ac.rs