NVO

U sklopu podrške pojedincima iz sektora obrazovanja i rada sa mladima, Fondacija Tempus predstavnicima nevladinih organizacija pruža veliki broj mogućnosti:

  • Učešće na radionicama, seminarima, konferencijama i vebinarima koje Fondacija Tempus organizuje tokom cele godine;
  • Informisanje o mogućnostima učešća u Erazmus+ programu putem vebsajta, mejla, telefonom, zakazivanjem individualnih konsultacija (tokom cele godine), kao i tokom Erazmus+ Info dana koji se jednom godišnje organizuju u susret objavi Opšteg poziva za podnošenje projektnih prijava.

Najnovije aktivnosti koje Fondacija Tempus organizuje pratite na stranici VESTI.

ERAZMUS+

ERAZMUS+ je najveći evropski obrazovni program koji se bavi finansiranjem projekata mobilnosti i saradnje u oblasti obrazovanja, obuka mladih i sporta. Nastao je 2014. godine, a 2021. je ušao u novi sedmogodišnji period sprovođenja koji će trajati do 2027. godine.

Predviđeni budžet za ovaj sedmogodišnji period novog Erazmus+ programa je veći nego ikada i iznosi 26 milijardi evra.

U okviru ključne aktivnosti 1 (KA1) Erazmus+ programa, predstavnici nevladinih organizacija mogu da odlaze na mobilnost u zemlje EU. Erazmus+ pruža mogućnosti za mobilnost u okviru sledećih oblasti:

Nevladine organizacije mogu biti koordinatori i partneri u ovim projektima, pod određenim uslovima.

U ključnim aktivnostima 2 (KA2) i 3 (KA3), nevladine organizacije mogu učestvovati u sledećim delovima programa kao koordinatori ili partneri, pod određenim uslovima:

RADIONICE

U sklopu podrške institucijama i pojedincima u sektoru obrazovanja i rada sa mladima, Fondacija Tempus tokom cele godine organizuje radionice sa ciljem priprema svih zainteresovanih za podnošenje KA1 projekata mobilnosti i KA2 projekata partnerstava za saradnju u okviru Erazmus+ Opšteg poziva za projekte.

Ciljevi radionica su:

  • upoznavanje učesnika sa principima, ciljevima i kriterijumima za sprovođenje KA1 projekata mobilnosti i KA2 projekata partnerstava za saradnju,
  • unapređivanje znanja učesnika o detaljima i procedurama za podnošenje projekata,
  • predstavljanje prijavnog formulara i specifičnosti projektne dokumentacije,
  • jačanje znanja i kompetencija za pisanje projekata.

Sve radionice koje ogranizuje Fondacija Tempus su besplatne. 

INFO DANI

Info dani se organizuju u cilju informisanja zainteresovanih predstavnika institucija, organizacija i pojedinaca iz oblasti obrazovanja i rada sa mladima za učešće u programu Erazmus+.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu INFO DANI.

KONFERENCIJE

Fondacija Tempus tokom cele godine organizuje konferencije posvećene raznim temama iz oblasti obrazovanja i rada sa mladima. Konferencije okupljaju zainteresovane pojedince kao i različite aktere iz domaćih i stranih institucija i organizacija koje se bave obrazovanjem i mladima sa ciljem povezivanja i buduće saradnje, razmene dobrih praksi i daljeg unapređenja sistema obrazovanja.

Učešće na konferencijama koje organizuje Fondacija Tempus je besplatno.  Obavezno je popunjavanje registracionog formulara, a učesnici na kraju dobijaju potvrdu o učešću.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu KONFERENCIJE

VEBINARI – Učenje preko interneta

Fondacija Tempus organizuje vebinare – internet seminare – kao jednu od korisnih alatki za unapređenje znanja i veština, takoreći ”od kuće”, jer je za učešće u njima potrebno samo da korisnik izdvoji vreme i da ima stabilnu internet vezu. Vebinari se organizuju u zavisnosti od potreba, kao vid opšteg informisanja, ali i kao korisni priručnik za određene delove obrazovnih programa i većih događaja.

Svi vebinari koje organizuje Fondacija Tempus su besplatni. Za učešće je potrebno prethodno popuniti registracioni formular i imati računar sa stabilnom internet vezom.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu VEBINARI.

INFO CENTAR

U okviru podrške institucijama i pojedincima u sektoru obrazovanja i rada sa mladima, Fondacija Tempus je otvorila Info centar u Beogradu, ul. Terazije 39, I sprat.

Cilj Info centra je da pruži sve vrste informacija o obrazovanju u Srbiji i Evropi, kao i o mogućnostima za pojedince i institucije u okviru programa Erazmus+ i CEEPUS.

Info centar, između ostalog, omogućava svim predstavnicima nevladinih organizacija koje su zainteresovane za učešće u Erazmus+ programu da na jednom mestu, bez zakazivanja, dobiju sve potrebne informacije.

Za više informacija i detalja, možete posetiti stranicu INFO CENTAR.

KONSULTACIJE

Fondacija Tempus organizuje i sprovodi individualne konsultacije u cilju boljeg informisanja predstavnika nevladinih organizacija o koracima za prijavljivanje projekata u okviru aktuelnog Poziva za projekte, kao i aktivnostima u vezi sa sprovođenjem odobrenih projekata.

Konsultacije se zakazuju upitom na mejl adresu office@tempus.ac.rs.