Mogućnosti u okviru novog Erazmus+ poziva za projekte

Erazmus+ kao najveći evropski program za oblast obrazovanja, obuka, mladih i sporta nastavlja da podržava različite oblike saradnje među ustanovama i organizacijama kroz konkurse za projekte. Republika Srbija od 2019. godine učestvuje u Erazmus+ programu kao punopravna članica i obrazovne institucije, kao i organizacije iz sektora mladih i sporta, mogu da podnose prijave za sve vrste projekata kao koordinatori ili partneri u okviru ovog programa.

Ovih dana je objavljen i novi Erazmus+ poziv za projekte za konkursni rok 2023. godine u kojem su detaljno opisane sve vrste projekata i rokovi za sve pojedinačne komponente programa. Više detalja o pravilima i mogućnostima učešća možete pronaći u Erazmus+ Programskom vodiču za 2023. godinu, a pregled svih vrsta projekata u kojima Srbija može da učestvuje, kao i rokova u okviru ovog Konkursa, možete pogledati na našoj stranici Kalendar rokova.

Fondacija Tempus pruža kontinuiranu podršku svima koji su zainteresovani za podnošenje projekata u okviru Erazmus+ programa. U sklopu podrške, sredinom novembra održani su Erazmus+ informativni dani na kojima su predstavljene mogućnosti za učešće ustanova i organizacija iz Srbije u Erazmus+ programu. Snimci informativnih dana su dostupni na našem YouTube kanalu, a prezentacije možete pogledati na sajtu Erazmus+.

Fondacija svake godine organizuje besplatne radionice za pisanje Erazmus+ projekata, a tačne termine i registracione formulare objavićemo uskoro.

Na našem blogu možete da pročitate i prethodne objave u kojima smo pisali o realizovanim projektima “Druga šansa – bolji život””Up to date school““More entrepreneurship in sport – more sport for all”. U njima, na osnovu ličnih iskustava pojedinaca koji su učestvovali u Erazmus+ projektima, možete da saznate više o tome kako su se ovi projekti realizovali, aktivnostima tokom projekta, iskustvima i specifičnostima tokom mobilnosti, kao i da se inspirišete za vaše buduće projekte.

Takođe, pozivamo vas da pogledate snimke na našem YouTube kanalu povodom obeležavanja 35 godina Erazmus+ programa, gde korisnici projekata iznose svoja iskustva i opisuju svoje projekte.

Pored toga, Fondacija pruža podršku i putem konsultacija za razvoj projektnih ideja svima koji žele da podnesu prijave za projekte u Opštem pozivu za 2023. godinu. Zainteresovani mogu posetiti Informativni centar Fondacije Tempus na Terazijama 39 (I sprat), svakog radnog dana 9-17 časova bez prethodne najave ili kancelariju u ulici Žabljačka 12, uz prethodno zakazivanje.