Video tutorijal za lakšu registraciju i validaciju profila na eTwinning portalu

Да ли сте учитељ или наставник, библиотекар, психолог, васпитач?
Или једноставно радите са децом у предшколској установи, основној или средњој школи?
И исто тако осећате и знате да бисте и ви и деца уживали у новим, занимљивим активностима и интерактивној настави током које ће моћи да комуницирају са другарима из других земаља, користе информационо-комуникационе технологије и да буду део једне велике заједнице где сви заједно сарађују и уче и притом стичу и вежбају вештине из разних области.

Па добродошли на eTwinning портал!

eTwinning је заједница школа и предшколских установа у Европи. Могу јој се прикључити сви запослени који раде са децом у предшколској установи или школи и који желе да размењују идеје и примере добре праксе са својим колегама широм Европе. Ова платформа вам омогућује да комуницирате, сарађујете, делите, развијате пројекте и имплементирате их у настави и раду са децом и, укратко, да се осећате и будете део најузбудљивије заједнице за учење у Европи.

eTwinning у бројкама:

Да ли желите да се региструјете на eTwinning порталу, а нисте сигурни како то да урадите?

Направили смо једно згодно решење за све вас! Испред вас се налази видео који ће вам детаљно приказати све кораке комплетне регистрације и валидације и који ће вам помоћи да једноставно направите ваш профил на eTwinning порталу.

Можете му приступити преко званичног YouTube канала Фондације Темпус или директно овде.

Овај видео туторијал је намењен свим наставницима, учитељима, васпитачима, психолозима, педагозима, библиотекарима и осталим запосленим лицима у предшколским, основним, и средњим школама који раде са ученицима и желе да се региструју на eTwinning портал.

Видео на једноставан начин објашњава сваки корак регистрације на eTwinning портал, укључујући како приступити самој регистрацији, предрегистрацију, регистрацију и валидацију и то овим редоследом:

  1. Увод – 0:00 мин.
  2. Чиниоци потпуне регистрације – 1:15 мин.
  3. Kако приступити регистрацији – 1:24 мин.
  4. Предрегистрација – 1:50 мин.
  5. Регистрација – 2:49 мин.
  6. Валидација – 6:08 мин.

Тако да, сместите се удобно и испратите кораке приказане у видеу путем овог линка.

Шта даље након регистрације, како пронаћи партнере и поставити пројекте, погледајте у једној од наших ранијих објава на блогу.

eTwinning суфинансира Еразмус+, европски програм за образовање, обуку, омладину и спорт, а подршку за учешће у eTwinning у Србији вам пружа eTwinning национални тим за подршку у оквиру Фондације Темпус. eTwinning национални тим за подршку организује бесплатне акредитоване семинаре на којима можете учествовати, као и годишње конференције доделе националних ознака квалитета за најуспешније пројекте и школе.
Уколико будете имали још нека питање у вези са eTwinning порталом, будите слободни да позовете контакт телефон Фондације Темпус или да напишете мејл на etwinning@tempus.ac.rs.