Вебинар: Како на размену преко CEEPUS мрежа?

Имајући у виду да ће закључно са 15. јуном трајати пријављивање  за размене током зимског семестра 2018/19. године, након чега ће се до 31. октобра наставити аплицирање CEEPUS кандидата, Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија у уторак, 22. маја у 17:30 часова за заинтересоване студенте и предаваче са државних високошколских установа организује бесплатни вебинар ”Како на размену преко CEEPUS мрежа?”.

Уколико сте студент или члан наставног особља на државној високошколској установи у Републици Србији и заинтересовани сте за стипендирану мобилност у некој од држава средње или југоисточне Европе, позивамо Вас да до 22. маја у 13 часова на следећем линку пријавите своје учешће на овом вебинару.

Заинтересовани ће на вебинару имати могућност да „на даљину” – из своје собе и преко свог рачунара – добију ближе информације о апликационом процесу за CEEPUS размену, истраживању опција за мобилност, могућностима које овај програм нуди, као и да, уколико то желе путем Chat опције поставе питања у вези са овим програмом.

Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама попут Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Чешке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Словачке и Словеније. Размена унутар CEEPUS програма првенствено се спроводи унутар мрежа, тј. на партнерским високошколским установама које су део мреже у којој учествује и установа заинтересованог апликанта; ближе информације о роковима и условима учешћа доступне су на овом линку, а преглед корака у процесу пријављивања могуће је видети овде.