Vebinar: Kako na razmenu preko CEEPUS mreža?

Imajući u vidu da će zaključno sa 15. junom trajati prijavljivanje  za razmene tokom zimskog semestra 2018/19. godine, nakon čega će se do 31. oktobra nastaviti apliciranje CEEPUS kandidata, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u utorak, 22. maja u 17:30 časova za zainteresovane studente i predavače sa državnih visokoškolskih ustanova organizuje besplatni vebinar ”Kako na razmenu preko CEEPUS mreža?”.

Ukoliko ste student ili član nastavnog osoblja na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji i zainteresovani ste za stipendiranu mobilnost u nekoj od država srednje ili jugoistočne Evrope, pozivamo Vas da do 22. maja u 13 časova na sledećem linku prijavite svoje učešće na ovom vebinaru.

Zainteresovani će na vebinaru imati mogućnost da „na daljinu” – iz svoje sobe i preko svog računara – dobiju bliže informacije o aplikacionom procesu za CEEPUS razmenu, istraživanju opcija za mobilnost, mogućnostima koje ovaj program nudi, kao i da, ukoliko to žele putem Chat opcije postave pitanja u vezi sa ovim programom.

Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama poput Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Razmena unutar CEEPUS programa prvenstveno se sprovodi unutar mreža, tj. na partnerskim visokoškolskim ustanovama koje su deo mreže u kojoj učestvuje i ustanova zainteresovanog aplikanta; bliže informacije o rokovima i uslovima učešća dostupne su na ovom linku, a pregled koraka u procesu prijavljivanja moguće je videti ovde.