Vebinar: Kako da pronađem svoju CEEPUS stipendiju?

Imajući u vidu da je otpočelo prijavljivanje kandidata za razmene unutar mreža za 2018/19. godinu koje će trajati do 31. oktobra za boravke koji su predviđeni tokom letnjeg semestra 2018/19, a da se počev od 1. jula zaključno sa 30. novembrom očekuje otvaranje mogućnosti apliciranja za freemovere tj. mobilnosti izvan CEEPUS mreža, Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u petak, 22. juna u 16 časova za zainteresovane studente i predavače sa državnih visokoškolskih ustanova organizuje besplatni vebinar ”Kako da pronađem svoju CEEPUS stipendiju?”.

Ukoliko ste student ili član nastavnog osoblja na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji i zainteresovani ste za stipendiranu mobilnost u nekoj od država srednje ili jugoistočne Evrope, pozivamo vas da do 22. juna u 13 časova na ovom linku prijavite učešće na vebinaru.

Zainteresovani će na vebinaru imati mogućnost da „na daljinu” – iz svoje sobe i preko svog računara – dobiju bliže informacije o aplikacionom procesu za CEEPUS razmenu, istraživanju opcija za mobilnost, mogućnostima koje ovaj program nudi, kao i da, ukoliko to žele putem Chat opcije postave pitanja u vezi sa ovim programom.

Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama poput Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Akademske razmene u CEEPUS programu prvenstveno se sprovode unutar mreža, tj. na partnerskim visokoškolskim ustanovama koje su deo mreže u kojoj učestvuje i ustanova zainteresovanog aplikanta, ali na nivou programa postoji i mogućnost apliciranja izvan mreža tj. freemover boravaka; bliže informacije o rokovima i uslovima učešća dostupne su na ovom linku, a pregled koraka u procesu prijavljivanja moguće je videti ovde