Vebinar: ”Iskusite razmene kroz CEEPUS mreže”

Fondacija Tempus – Nacionalna CEEPUS kancelarija u četvrtak, 30. maja u 16:30 časova organizuje besplatni vebinar ”Iskusite razmene kroz CEEPUS mreže”. Vebinar se organizuje za sve studente ili članove nastavnog osoblja na državnim visokoškolskim ustanovama u Republici Srbiji koji su zainteresovani za stipendiranu mobilnost u nekoj od država srednje ili jugoistočne Evrope.

Rok za prijavu je 30. maj u 13 časova,  a za učešće na vebinaru je potrebno popuniti kratku prijavu na sledećem linku.

Trenutno je u toku prijavljivanje studenata i akademskog osoblja sa državnih visokoškolskih ustanova za CEEPUS razmene tokom zimskog semestra 2019/20. godine koje traje do 15. juna, nakon čega će se do 31. oktobra nastaviti apliciranje CEEPUS kandidata za letnji semestar.

Zainteresovani će na vebinaru imati mogućnost da „na daljinu”, iz svoje sobe i preko svog računara, dobiju bliže informacije o aplikacionom procesu za CEEPUS razmenu, istraživanju opcija za mobilnost, mogućnostima koje ovaj program nudi, kao i da, ukoliko to žele, putem Chat opcije postave pitanja u vezi sa ovim programom.

Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS) studentima i akademskom osoblju sa državnih visokoškolskih ustanova iz Srbije omogućava akademske boravke u zemljama poput Albanije, Austrije, BiH, Bugarske, Češke, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Poljske, Rumunije, Slovačke i Slovenije. Razmena unutar CEEPUS programa prvenstveno se sprovodi unutar mreža, tj. na partnerskim visokoškolskim ustanovama koje su deo mreže u kojoj učestvuje i ustanova zainteresovanog aplikanta; bliže informacije o rokovima i uslovima učešća dostupne su na ovom linku, a pregled koraka u procesu prijavljivanja moguće je videti ovde.