Vebinar: ”Iskusite razmene kroz CEEPUS mreže”

Фондација Темпус – Национална CEEPUS канцеларија у четвртак, 30. маја у 16:30 часова организује бесплатни вебинар ”Искусите размене кроз CEEPUS мреже”. Вебинар се организује за све студенте или чланове наставног особља на државним високошколским установама у Републици Србији који су заинтересовани за стипендирану мобилност у некој од држава средње или југоисточне Европе.

Рок за пријаву је 30. мај у 13 часова,  а за учешће на вебинару је потребно попунити кратку пријаву на следећем линку.

Тренутно је у току пријављивање студената и академског особља са државних високошколских установа за CEEPUS размене током зимског семестра 2019/20. године које траје до 15. јуна, након чега ће се до 31. октобра наставити аплицирање CEEPUS кандидата за летњи семестар.

Заинтересовани ће на вебинару имати могућност да „на даљину”, из своје собе и преко свог рачунара, добију ближе информације о апликационом процесу за CEEPUS размену, истраживању опција за мобилност, могућностима које овај програм нуди, као и да, уколико то желе, путем Chat опције поставе питања у вези са овим програмом.

Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS) студентима и академском особљу са државних високошколских установа из Србије омогућава академске боравке у земљама попут Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Чешке, Мађарске, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Пољске, Румуније, Словачке и Словеније. Размена унутар CEEPUS програма првенствено се спроводи унутар мрежа, тј. на партнерским високошколским установама које су део мреже у којој учествује и установа заинтересованог апликанта; ближе информације о роковима и условима учешћа доступне су на овом линку, а преглед корака у процесу пријављивања могуће је видети овде.