Uspeh organizacija iz Srbije u okviru poziva za KA2 Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih

U okviru poziva za KA2 Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – ACPALA u 2019. godini, od ukupno odobrenih 66 projekata na evropskom nivou, nalazi se čak projekata čiji su podnosioci organizacije i institucije iz Srbije. Projekti iz Srbije su ukupne vrednosti 847.590,61 evro što čini više od 10% ukupnih sredstava predviđenih za ovaj konkurs na evropskom nivou.

Projekti izgradnje kapaciteta u okviru programa Erazmus+ se bave podsticanjem saradnje i razmene u oblasti rada sa mladima, unapređenjem kvaliteta i prepoznavanja omladinskog rada, neformalnog učenja i volonterizma. Poziv za ovu vrstu projekata sprovodi Izvršna agencija za programe u oblasti obrazovanja, kulture i medija Evropske unije (EACEA).

Odobreni projekti iz Srbije bave se širokim spektrom tema poput preduzetništva i aktivnog građanstva, etike u omladinskom radu, kao i uključivanja mladih sa smanjenim mogućnostima uz pomoć inkluzivnih metoda. U ovim projektima organizacije iz Srbije će prvi put imati prilike da sarađuju sa preko 40 organizacija i institucija iz Evrope, ali i sveta, kao što su Australija, Vijetnam, Indija, Urugvaj, Argentina, Brazil, Honduras, Gana, Indonezija, itd.

Spisak odobrenih projekata možete pogledati ovde.