Poziv za učestvovanje na eTwinning seminaru u Bugarskoj

eTwinning nacionalni tim za podršku Bugarske organizuje eTwinning kontakt seminar za učesnike iz slovenskih zemalja pod nazivom „ Outdoor activities in eTwinning projects“ od 16. do 18. maja 2019. godine u Sofiji. Na ovom seminaru omogućeno je učešće 2 nastavnika/učitelja/vaspitača iz Republike Srbije koji su aktivni članovi eTwinning portala.

eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće.

Zainteresovani kandidati treba da ispune sledeće uslove za prijavljivanje:

  • da rade u školi ili predškolskoj ustanovi u Republici Srbiji;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da učestvuju na barem jednom evropskom eTwinning projektu.

Prilikom izbora učesnika, prednost će se dati kandidatima koji do sada nisu učestvovali na eTwinning seminarima i radionicama u inostranstvu, kao i nastavnicima/učiteljima/vaspitačima koji u radu sprovode projektno orijentisanu nastavu.

Kandidati treba da dostave osnovne informacije o svom radu, tj. na koji način je organizovan rad sa učenicima i kako se implementiraju projekti u plan i program rada. Takođe je potrebno Nacionalnom timu za podršku dostaviti i informacije o načinu primene eTwinning projekata u radu u školi tj. predškolskoj ustanovi.

Materijale je potrebno poslati na imejl etwinning@tempus.ac.rs, sa naznakom „Dokumentacija za učestvovanje na eTwinning seminaru u Bugarskoj”. Ukoliko je dokument veći od 5 MB, potrebno je poslati mejl sa linkom za preuzimanje dokumenata.

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor na osnovu celokupne prijave, biće obavljen razgovor uživo ili putem Skype-a.

Konačnu odluku o izboru učesnika eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji će doneti na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora.

Molimo Vas da pročitate obaveštenje o obradi podataka o ličnosti i ukoliko ste saglasni, možete se prijaviti na konkurs isključivo popunjavanjem prijavnog formulara.

Rok za prijavu je 11. april 2019. godine, 23:59 časova.

O ishodu prijave će, putem imejla, biti obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor.

Po povratku sa seminara, učesnik ima obavezu da u školi/predškolskoj ustanovi u kojoj radi pokrene jedan eTwinning projekat i predstavi iskustva sa seminara najkasnije do kraja 2019. godine. Dokaz o tome, u vidu fotografije sa predavanja i sl, treba da dostavi na imejl adresu: etwinning@tempus.ac.rs

Napomene:

Odabranim kandidatima biće obezbeđeno:

  • učešće na seminaru;
  • prevoz Beograd – Sofija– Beograd;
  • smeštaj u hotelu i obroci.

eTwinning nacionalni tim za podršku će odabranim kandidatima za putovanje isplatiti dnevnice u skladu sa važećim pravilnikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu.

Od učesnika seminara se očekuje da sa sobom na seminar ponese svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj s kojim može pristupiti svom eTwinning profilu tokom seminara.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti eTwinning nacionalnom timu za podršku u Republici Srbiji putem telefona i e-pošte:

Telefon: 011/3342 430

E-pošta: etwinning@tempus.ac.rs