Rezultati selekcije projekata u okviru KA2 Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – Omladinski prozor za Zapadni Balkan

Izvršna agencija za programe u oblasti obrazovanja, kulture i medija Evropske unije (EACEA) objavila je listu odobrenih projekata u okviru poziva za KA2 Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – Omladinski prozor za Zapadni Balkan, predatih u roku 8. mart 2017. godine.

U ovom konkursnom roku, odobreno je 16 projekata čiji su podnosioci organizacije i institucije iz Srbije, ukupne vrednosti 1.154.047,31 evra. Teme kojima se odobreni projekti bave uključuju zapošljivost i društvenu uključenost mladih, razvoj i unapređivanje omladinskog rada, kao i izgradnju mira i podsticanje dijaloga među konfliktnim grupama.

Podsećamo da organizacije i institucije iz Srbije i u ovom konkursnom roku imaju mogućnost podnošenja projekata u okviru KA2 Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih – Omladinski prozor za Zapadni Balkan. Ovi projekti podnose se direktno Izvršnoj agenciji u Briselu, a rok za njihovu predaju je 8. mart 2018. godine.

Projekti su prilika za mlade i omladinske radnike iz cele Evrope da posete Srbiju, uče i usavršavaju se putem treninga, seminara, omladinskih razmena, Evropskog volonterskog servisa i drugih aktivnosti, kao i za mlade iz Srbije da putuju i usavršavaju se u zemljama Evrope.

Više informacija o podržanim projektima možete naći ovde.