Održana radionica za pripremu KA3 projekata dijaloga mladih

Grupa za mlade Fondacije Tempus tokom aprila održala je radionicu za pripremu projekata Ključne aktivnosti 3 (KA3) Dijalog mladih. Radionica je održana u Beogradu i u njoj je  učestvovalo dvanaest predstavnika/ca organizacija i institucija iz Srbije.

Tokom trajanja radionice, učesnici i učesnice su imali priliku da se pre svega upoznaju sa mogućnostima koje ovaj novi tip Erazmus+ projekata pruža omladinskom sektoru u Srbiji u cilju implementacije omladinske politike na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Prema komentarima učesnika, tokom radionice najkorisnije im je bilo bliže upoznavanje sa alatima koji se mogu koristiti prilikom podnošenja projektnih prijava, razmena iskustava i sinergija sa kolegama, zatim razjašnjavanje nejasnoća povezanih sa KA3 projektima dijaloga mladih, dok se predlozi za unapređenje radionice ogledaju u posvećivanju više vremena za rad na pojedinačnim projektnim idejama.

Preostali rokovi za predaju projektnih prijava u okviru Opšteg poziva u oblasti mladih za 2019. godinu su 30. april i 1. oktobar 2019. godine.

Za sve one koji dodatno žele da se informišu o ovom tipu projekata, mogu da pogledaju naše stranice KA3 – Projekti dijaloga mladihPrezentacije sa Info dana i radionica i Video uputstvo za popunjavanje prijavnih formulara.

Grupa za mlade Fondacije Tempus stoji na raspolaganju svim zainteresovanim aplikantima za individualne konsultacije, koje se mogu zakazati slanjem mejla na youth@tempus.ac.rs.