Radionica za pripremu KA1 projekata u oblasti mladih – projekata omladinskih razmena (KA152) i razmena omladinskih radnika (KA153)

Fondacija Tempus 8. septembra 2023. godine organizuje onlajn radionicu sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za podnošenje KA1 projekata omladinskih razmena i razmena omladinskih radnika u okviru Erazmus+ programa.

KA1 projekti u okviru Erazmus+ programa pružaju mogućnosti neformalnog i informalnog učenja mladima i omladinskim radnicima iz Srbije putem međunarodnih aktivnosti koje sprovode organizacije aktivne u oblasti mladih. Ovi tipovi projekata se preporučuju organizacijama koje su nove u Erazmus+ programu ili onim sa manje iskustva u programu.

Detaljnije informacije o ovim tipovima projekata dostupne su na ovom linku.

Polaznici KA1 radionice moći će da se:

  • upoznaju sa specifičnostima i logikom budžeta za projekte omladinskih razmena i razmena omladinskih radnika;
  • upoznaju sa prijavnim formularom i procedurama za podnošenje ovih projekata;
  • informišu o podršci koju nudi Fondacija Tempus u procesu razrade projektnih ideja, kao i da saznaju više o koracima koji su potrebni za podnošenje uspešnih projektnih prijava.

Radionica će biti održana u onlajn formatu, putem platforme Microsoft Teams 8. septembra 2023. godine, od 10 do 15 časova. Detaljnu agendu radionice možete da pronađete na sledećem linku.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem formulara na ovom linku. Rok za prijave je 7. septembar 2023. godine do 12 časova. Napominjemo da naknadne prijave i one koje nisu podnete popunjavanjem zvaničnog formulara neće biti uzete u razmatranje. Molimo sve zainteresovane da blagovremeno obaveste Grupu za mlade, informisanje i sport ukoliko imaju tehničkih problema u vezi sa popunjavanjem registracionog formulara.

Pri izboru učesnika imaće prednost predstavnici organizacija i institucija sa konkretnim projektnim idejama za KA1 projekte omladinskih razmena i razmene omladinskih radnika.

Napominjemo da se od svih učesnika/ca očekuje prisustvo tokom trajanja radionice.

Samo odabrani učesnici dobiće poziv za učešće. Broj učesnika radionica je ograničen, a učešće je besplatno.

Za sve dodatne informacije, možete da kontaktirate sa Grupom za mlade, informisanje i sport Fondacije Tempus slanjem imejla na youth@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 33 42 430, opcija 5.