Proslava 35 godina Erazmus+ programa i 20 godina Fondacije Tempus

U utorak, 5. jula 2022, u zgradi Rektorata Univerziteta u Beogradu, proslavili smo 35 godina Erazmus+ programa, kao i 20 godina od osnivanja Fondacije Tempus.

Prisutnima su se obratili Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Branko Ružić, NJ. E. ambasador Francuske u Srbiji, Pjer Košar, otpravnica poslova Delegacije Evropske unije u Srbiji Mateja Norčić Štamcar, nekadašnji rektor Univerziteta u Beogradu i član upravnog odbora Fondacije Tempus, Branko Kovačević i upravitelj Fondacije Tempus, Marija Filipović Ožegović. 

Prisutni su imali priliku i da vide pregled dosadašnjih uspeha programa u Srbiji u formi video snimka.

Govornici su podelili lična iskustva sa Erazmus+ programom i programima međunarodne mobilnosti i izrazili zadovoljstvo dosadašnjim postignućima Srbije u programu, kao i entuzijazam povodom značajnih kapaciteta za uspešno učešće u programu u budućnosti.

Proslavu su uveličali uvaženi gosti – bivši i trenutni učesnici programa Erazmus+, uključujući pojedince i predstavnike obrazovnih i institucija civilnog društva.

Posebno se zahvaljujemo Rektoratu Univerziteta na gostoprimstvu, kao i Akademskom horu „Collegium Musicum“, koji je svojim nastupom uveličao naše slavlje.

Čestitamo svim korisnicima i učesnicima u programu, vaš entuzijazam je neophodan faktor dosadašnjeg uspeha programa. Želimo Vam bezbroj novih, pozitivnih Erazmus+ iskustava i radujemo se uspešnoj budućoj saradnji.

Iskustva korisnika čije smo učešće u Erazmus+ programu identifikovali kao primere dobre prakse možete pogledati na našem Jutjub kanalu, a ostatak fotografija sa proslave dostupan je na našoj Fejsbuk stranici.