Projektna akademija za pripremu KA2 projekata partnerstava u oblasti opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih

Fondacija Tempus od 6. do 7. februara 2023. godine organizuje projektnu akademiju namenjenu podršci korisnicima koji nameravaju da se prijave za KA2 projekte partnerstava u oblastima opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih, u okviru poziva programa Erazmus+ za 2023. godinu. Projektna akademija namenjena školama za pisanje KA2 partnerskih projekata trajaće dva dana i imaće sledeće ciljeve:

 • podizanje kapaciteta ustanova za pisanje KA2 projekata i izgradnju partnerstava u oblastima opšteg obrazovanja i škola, stručnog obrazovanja i obuka i obrazovanja odraslih;
 • razvijanje inicijalnih ideja učesnika do predloga projekata za KA2 partnerstva i
 • predstavljanje prijavnog formulara i specifičnosti projektne dokumentacije u okviru KA2 projekata partnerstava.

Učesnici akademije će po završetku moći da:

 • razlikuju vrste KA2 projekata i da odaberu pravi tip projekta za svoju ideju;
 • ovladaju procedurama za podnošenje projekata partnerstava;
 • primene pravila za pisanje budžeta projekta za KA2 partnerstva;
 • razrade već osmišljene najvažnije delove projektne prijave i
 • rade na unapređenju svoje projektne prijave.

Projektna akademija će se održati od 6. do 7. februara u Beograduu prostorijama Fondacije Tempus, Žabljačka 12. Prijavljivanje je moguće isključivo putem registracionog formulara. U okviru registracionog formulara potrebno je da priložite nacrt projektne ideje.

Dnevni red projektne akademije možete da pogledate ovde.

Rok za prijavu je 29. januar do 23:59 časova.

Broj učesnika je ograničen na 40 i svaka institucija može da ima dva predstavnika.

Kriterijumi za odabir učesnika su:

 • kvalitet projektne ideje (usklađenost prioriteta, ciljeva, očekivanih ishoda, izvodljivost projekta i relevantnost za Strategiju razvoja obrazovanja),
 • ranije iskustvo u projektima institucije i
 • kvalitet potencijalnog konzorcijuma.

Neophodan uslov za prisustvo akademiji je potvrda direktora ustanove da su dva učesnika imenovana za predstavnike institucije. Model dopisa direktora možete da preuzmete ovde, a tražićemo da ga prilože svi koji budu izabrani.

Troškovi smeštaja biće obezbeđeni svim učesnicima čije je sedište ustanove van teritorije grada Beograda. Obroci tokom radnog dela biće obezbeđeni za sve učesnike. Učesnici sami snose putne troškove.

Prijave za projektnu akademiju moguće su isključivo putem registracionog formulara i naknadne prijave neće biti uvažene. Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema sa popunjavanjem registracionog formulara.

Za sve dodatne informacije možete da kontaktirate s Fondacijom Tempus telefonom na broj 011 33 42 430, birajući opciju 3, ili imejlom na neku od sledećih adresa, u zavisnosti od oblasti programa za koju ste zainteresovani:

Opšte i stručno obrazovanje i obuke:
schools-vet@tempus.ac.rs

Obrazovanje odraslih:
adult-education@tempus.ac.rs