Priključite se obeležavanju 20. rođendana Evropskog dana jezika

Uoči proslave 20. rođendana Evropskog dana jezika, inicijative čiji je cilj promovisanje učenja jezika a koju je u saradnji sa Evropskom komisijom pokrenuo Savet Evrope 2001. godine, sa Vama sa zadovoljstvom delimo još predloga događaja i aktivnosti koje možete organizovati i u kojima možete učestvovati kako biste sa što više uživanja obeležili ovaj dan.

Aplikacija jezičkih izazova za tajne agente 2021 i Larino putovanje kroz Evropu sada su dostupni na srpskom jeziku. Na sajtu inicijative možete pronaći nove ideje za događaje koje možete organizovati uz držanje distance. Ukoliko Vi i Vaši učenici volite da se takmičite tu su Poslastičarski izazov, izazov da čestitate rođendan na što više jezika, kao i takmičenje za dizajn majice za Evropski dan jezika 2022. Više o svim ovim aktivnostima i prijavama za takmičenja možete pronaći na sajtu jezici.obrazovanje.rs

Ovom prilikom pozivamo Vas i da ispratite onlajn događaj koji Evropska komisija organizuje povodom obeležavanja Evropskog dana jezika 27. septembra od 12 do 14 časova po srednjoevropskom vremenu – Jezičke kompetencije u Evropskom prostoru obrazovanja.

Želimo Vam srećan 20. Evropski dan jezika!