Poziv za učestvovanje na eTwinning seminaru u Austriji

eTwinning nacionalni tim za podršku Austrije organizuje eTwinning Danube Region Conference, u periodu od 14. do 15. juna 2018. godine u Beču. Na ovom seminaru omogućeno je učešće 2 nastavnika iz Republike Srbije.

eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće.

Zainteresovani kandidati treba da ispune sledeće uslove za prijavljivanje:

  • da rade u osnovnoj ili srednjoj školi u Republici Srbiji;
  • da rade sa uzrastom dece od 11 do 19 godina;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da učestvuju na barem jednom evropskom eTwinning projektu;
  • da dobro govore engleski jezik.

Prilikom odabira učesnika, prednost će se dati kandidatima koji do sada nisu učestvovali na eTwinning seminarima i radionicama u inostranstvu, kao i nastavnicima koji svoj predmet obrađuju kroz projektno orijentisanu nastavu.

Kandidati treba da dostave osnovne informacije o svom radu, tj. na koji način je organizovan rad sa decom i kako se implementiraju projekti u nastavni plan i program. Takođe je potrebno Nacionalnom timu za podršku dostaviti i informacije o načinu primene eTwinning projekata u sprovođenju nastave.

Materijale nam možete poslati slanjem dokumenata na imejl etwinning@tempus.ac.rs, sa naznakom: dokumentacija za učestvovanje na eTwinning Danube Region Conference. Ukoliko je dokument veći od 5 MB, molimo Vas da nam u mejlu pošaljete link za preuzimanje dokumenata.

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor, na osnovu celokupne prijave, biće obavljen razgovor na engleskom jeziku uživo ili putem Skype-a.

Konačnu odluku o odabiru učesnika eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji će doneti na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora.

Molimo Vas da pročitate obaveštenje o obradi podataka o ličnosti ovde  i ukoliko ste saglasni možete se prijaviti na konkurs popunjavanjem prijavnog formulara ovde. Rok za prijavu je 22. april 2018. godine, 23:59 časova.

O ishodu prijave će, putem imejla, biti obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor.

Po povratku sa seminara, učesnik ima obavezu da u školi u kojoj radi pokrene jedan eTwinning projekat i predstavi iskustva sa seminara,  najkasnije do kraja 2018. godine. Dokaz o tome, u vidu fotografije sa predavanja i sl, treba da dostavi na imejl adresu etwinning@tempus.ac.rs

Napomene:

Odabranim kandidatima biće obezbeđeno:

  • učešće na seminaru;
  • prevoz Beograd – Beč– Beograd;
  • smeštaj u hotelu i obroci.

eTwinning  nacionalni tim za podršku će odabranim kandidatima za putovanje isplatiti dnevnice u skladu sa važećim pravilnikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu.

Od učesnika seminara se očekuje da sa sobom na seminar ponese svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj s kojim može pristupiti svom eTwinning profilu tokom seminara.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti eTwinning nacionalnom timu za podršku u Republici Srbiji putem telefona i e-pošte:

011/3342 430

E-pošta: etwinning@tempus.ac.rs