Poziv za učešće u eTwinning seminaru Dunavske regije u Austriji

eTwinningnacionalni tim za podršku u Austriji organizuje eTwinning seminar Dunavske regije („eTwinning Danube Region seminar“) u periodu od 1. do 2. juna 2023. godine u Kremsu. 

Na ovom seminaru omogućeno je učešće dva nastavnika iz Republike Srbije. 

eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće. 

Zainteresovani kandidati treba da ispune sledeće uslove za prijavljivanje: 

  • da rade u srednjoj školi školi u Republici Srbiji;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da dobro goovre engleski jezik.

Prilikom odabira učesnika, daće se prednost kandidatima koji su početnici na eTwinning-u, kao i kandidatima koji do sada nisu učestvovali na eTwinning seminarima i radionicama u inostranstvu. 

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor, na osnovu celokupne prijave, biće obavljen razgovor na engleskom jeziku putem platforme Teams

Konačnu odluku o odabiru učesnika eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji doneće na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora. 

Za prijavljivanje za ovaj događaj potrebno je da popunite registracioni formular

Rok za prijavu je 5. april 2023. godine, do 23:59 časova. 

O ishodu prijave imejlom biće obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor. 

Nakon seminara, učesnik ima obavezu da u školi u kojoj radi pokrene jedan eTwinning projekat i predstavi iskustva sa seminara, najkasnije do juna 2023. godine. 

Dokaz o prezentaciji, u  vidu fotografije sa predavanja i prezentacije, učesnik treba da dostavi na imejl-adresu etwinning@tempus.ac.rs

Napomene: 

Odabranim kandidatima biće obezbeđeno: 

  • učešće na seminaru;
  • prevoz na relaciji Beograd–Krems –Beograd;
  • smeštaj u hotelu i obroci.

U zavisnosti od raspoloživosti prevoza, moguć je polazak na seminar dan pre početka ili povratak dan nakon završetka seminara. 

eTwinning  nacionalni tim za podršku će odabranim kandidatima za putovanje isplatiti dnevnice u skladu sa važećim pravilikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu. 

Od učesnika seminara se očekuje da na seminar ponese svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj kojim može da pristupi svom eTwinning profilu tokom seminara.