Poziv za učešće na međunarodnom eTwinning seminaru„Our Schools: places of happiness and success – fostering well-being and creativity through eTwinning”

Fondacija Tempus i eTwinning nacionalni tim za podršku organizuju eTwinning međunarodni seminar „Our Schools: places of happiness and success – fostering well-being and creativity through eTwinning” od 25. do 27. oktobra 2023. godine u hotelu „Mona“ u Beogradu.

Cilj događaja je da omogući eTvinerima iz Srbije i iz više zemalja Evrope da čuju izlaganja eksperata iz zemlje i inostranstva o načinima na koje vaspitno-obrazovne ustanove mogu da učine prijatnim mestima za učenike i njihove vaspitače, učitelje i nastavnike, kao i da podstaknu kreativnost učenika.

Radioničarski deo seminara biće posvećen planiranju eTwinning projekata na temu unapređenja opšteg dobrostanja učenika i nastavnika i razvijanja kreativnosti u nastavno-obrazovnom procesu.

Očekuje se da se učesnici povežu i pokrenu eTwinning projekte nakon događaja.

Nacrt agende možete da pogledate ovde.

Događaj je namenjen validiranim korisnicima eTwinning-a koji rade sa svim uzrastima bez obzira na broj Twinning projekata u kojima su učestvovali do sada.

Ukoliko želite da prisustvujete ovom događaju, molimo Vas da popunite registracioni formular.

Napominjemo da je potrebno da popunite registracioni formular na engleskom jeziku, koji je ujedno i radni jezik seminara.

Kriterijum za prihvatanje prijave, pored opšte procene kvaliteta prijave, biće regionalna zastupljenost, kao i zastupljenost različitih ustanova i vreme podnošenja prijave.

Za potrebe selekcije biće organizovan onlajn intervju na engleskom jeziku sa izabranim kandidatima u periodu od 28. septembra do 3. oktobra 2023. godine.

Planirano je učešće 10 članova eTwinning mreže iz Srbije. eTwinning nacionalni tim za podršku pokriva troškove učešća na seminaru, smeštaja i obroka u hotelu i refundira putne troškove u skladu sa važećim pravilnikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu. 

Rok za popunjavanje registracionog formulara je 26. 9. 2023, do 23.59.

Nakon isteka roka, prijavljeni kandidati biće obavešteni o statusu prijave.

Sve dodatne informacije dostupne su pozivom na broj 011/3342 430, opcija,  i slanjem imejla na adresu etwinning@tempus.ac.rs.

Ciljne grupe: vrtići, osnovne i srednje škole.