Poziv za prijavu na obuku „Look up! Critical thinking in and about youth work” na Islandu

Nacionalna agencija za Erazmus+ sa Islanda organizuje TCA obuku „Look up! Critical thinking in and about youth work” od 31.1. do 5.2.2023. godine na Islandu.

Cilj obuke je da podrži omladinske radnike i omladinske lidere u facilitiranju procesa kritičkog mišljenja kod mladih ljudi pružajući im alate, metode i istražujući koncept na ličnom, organizacionom i društvenom nivou.

Kroz obuku učesnici će imati mogućnost da:

  • postignu zajedničko razumevanje kritičkog mišljenja kao koncepta i kao alata u radu sa mladima
  • poboljšaju svoje veštine kritičkog mišljenja
  • nauče kako da stimulišu učenje kritičkog mišljenja među mladima kroz rad sa mladima
  • istraže i razmene metode, alate, resurse i najbolje prakse u vezi sa kritičkim mišljenjem

Učešće se preporučuje osobama aktivnim u polju omladinskog rada i neformalnog obrazovanja mladih koje su u svom svakodnevnom radu u direktnom kontaktu sa mladima: omladinskim radnicima, trenerima, projekt menadžerima…

Za više informacija i detalja o programu posetite objavu na SALTO platformi.

Zainteresovani mogu da se prijave za učešće na obuci popunjavanjem registracionog formulara na SALTO platformi (prethodno je neophodno kreirati nalog). Rok za prijavu je 5. decembar 2022.

Važno:

Odabranim učesnicima iz Srbije Fondacija Tempus pokriva 95% troškova puta po principu refundacije, dok organizatori sa Islanda obezbeđuju smeštaj i hranu.

Broj mesta na TSA događajima je ograničen i prilikom izbora učesnika vodi se računa o kvalitetu popunjene prijave, usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja, kao i poznavanju engleskog jezika. Biće kontaktirani samo kandidati koji uđu u uži izbor. Fondacija Tempus može organizovati intervju i proveru znanja jezika. 

Više o TSA događajima može se pročitati ovde.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem e pošte: tcas@tempus.ac.rs