Poziv za prijavu na obuku „Look up! Critical thinking in and about youth work” na Islandu

Национална агенција за Еразмус+ са Исланда организује TCA обуку „Look up! Critical thinking in and about youth work” од 31.1. до 5.2.2023. године на Исланду.

Циљ обуке је да подржи омладинске раднике и омладинске лидере у фацилитирању процеса критичког мишљења код младих људи пружајући им алате, методе и истражујући концепт на личном, организационом и друштвеном нивоу.

Кроз обуку учесници ће имати могућност да:

  • постигну заједничко разумевање критичког мишљења као концепта и као алата у раду са младима
  • побољшају своје вештине критичког мишљења
  • науче како да стимулишу учење критичког мишљења међу младима кроз рад са младима
  • истраже и размене методе, алате, ресурсе и најбоље праксе у вези са критичким мишљењем

Учешће се препоручује особама активним у пољу омладинског рада и неформалног образовања младих које су у свом свакодневном раду у директном контакту са младима: омладинским радницима, тренерима, пројект менаџерима…

За више информација и детаља о програму посетите објаву на САЛТО платформи.

Заинтересовани могу да се пријаве за учешће на обуци попуњавањем регистрационог формулара на САЛТО платформи (претходно је неопходно креирати налог). Рок за пријаву је 5. децембар 2022.

Важно:

Одабраним учесницима из Србије Фондација Темпус покрива 95% трошкова пута по принципу рефундације, док организатори са Исланда обезбеђују смештај и храну.

Број места на ТСА догађајима је ограничен и приликом избора учесника води се рачуна о квалитету попуњене пријаве, усклађености са темом и циљном групом догађаја, као и познавању енглеског језика. Биће контактирани само кандидати који уђу у ужи избор. Фондација Темпус може организовати интервју и проверу знања језика. 

Више о ТСА догађајима може се прочитати овде.

Све додатне информације могу се добити путем е поште: tcas@tempus.ac.rs