Poziv za učešće na „Tool Fair XIV – #know-how“ u Finskoj

SALTO resursni centar za razmenu dobrih praksi u omladinskom radu će od 4. do 8. novembra u Finskoj organizovati međunarodni događaj „Tool Fair XIV – #know-how“.

„Tool Fair XIV“ spaja eksperte iz cele Evrope i šire, u svrhu razmene iskustava, diskusije i učenja o inovativnim metodama i primerima dobre prakse u omladinskom radu.

Događaj je namenjen omladinskim radnicima, trenerima, omladinskim liderima, rukovodiocima omladinskih projekata, donosiocima odluka u okviru omladinske politike i istraživačima u oblasti mladih iz Srbije.

Ciljevi događaja su:

  • deljenje, učenje i promišljanje o kompetencijama i obrazovanju omladinskih radnika u različitim kontekstima i realnostima;
  • deljenje znanja, izazova, inspiracije, kritičkog promišljanja o omladinskoj politici, istraživanjima i studijama o omladinskom radu;
  • istraživanje, učenje i podrška razvoju prakse i metodologije rada sa mladima;
  • uključivanje, povezivanje i isprobavanje omladinskog rada u kontekstu lokalne zajednice.

Učesnici bi trebalo da imaju dobro poznavanje engleskog jezika, a prijave su otvorene za učesnike koje interesuje razvoj kompetencija, pristupa, pedagogije i prakse unapređenja kvaliteta omladinskog rada i kompetencija omladinskih radnika, a koji rade direktno sa mladima i koji su otvoreni za deljenje alata za učenje povezanih sa temom događaja.

Fondacija Tempus pokriva 95% troškova učešća i shodno pravilima Erazmus+ programa, učesnici TCA događaja u obavezi su da sa 5% sufinansiraju svoje učešće. Ukoliko se desi da odabrani učesnik ne učestvuje na aktivnosti, dužan je da nadoknadi Fondaciji Tempus iznos sredstava koji je bio uplaćen za njegovo učešće.

Broj učesnika iz Srbije je ograničen.

Više informacija o događaju kao i prijavni formular može pronaći na ovom LINKU.  Rok za prijave je 1. april.

Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.