Poziv za podnošenje prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta 2020/2021.

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku Vas sa zadovoljstvom poziva da se prijavite za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2020/2021 godinu.

Rok za podnošenje prijava za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta je 27. jun 2021. godine do 23:59 časova.

Oznaka kvaliteta je priznanje učesnicima eTwinning portala za izuzetan nivo učestvovanja na eTwinning projektima. Oznake kvaliteta predstavljaju javno priznanje i podsticaj kako za škole tako i za učenike. Pored toga, oznaka kvaliteta je jedan od preduslova za dobijanje evropske oznake kvaliteta, koja zatim omogućava konkurisanje za eTwinning evropske nagrade.

Svaki učesnik eTwinning portala može da se prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta putem svog eTwinning live dela. Polje „Prijavite se za oznaku kvaliteta“ nalazi se na kartici Projekti, pored svakog projekta u kome nastavnik učestvuje. Broj projekata koji jedan učesnik portala može da prijavi za nacionalnu oznaku kvaliteta nije ograničen.

Osnovni preduslovi koje prijave moraju da ispune kako bi ušle u proces evaluacije za dodelu nacionalne oznake kvaliteta su sledeći:

 1. Projekat mora imati očigledan zajednički cilj, kao i zajednički plan aktivnosti.
 2. Projekat je završen ili je u završnoj fazi.
 3. Nastavnik koji podnosi prijavu je aktivno učestvovao u projektnim aktivnostima i to je detaljno obrazloženo u podnetoj prijavi.
 4. Saradnja između partnera i rezultati/ishodi projekta su vidljivi.
 5. Nastavnik koji podnosi prijavu je vodio računa o bezbednosti na internetu i poštovanju autorskih prava.

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning portala koji žele da podnesu prijave za Nacionalne oznake kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje sledeće aktivnosti:

 • Vebinar na temu „eTwinning Nacionalne oznake kvaliteta 2020/2021. – osnovne informacije i rok“, čiji je cilj upoznavanje korisnika sa koracima za prijavu za Nacionalne oznake kvaliteta, osnovnim informacijama i rokovima za školsku 2020/2021. godinu. Ciljna grupa su svi zainteresovani nastavnici registrovani na eTwinning portalu. Na vebinaru će biti predstavljeno šta su to oznake kvaliteta, uslovi za prijavu, koraci za prijavljivanje, kriterijumi, korisni linkovi i materijali, a deo vebinara biće posvećen pitanjima i odgovorima.

Vebinar će se održati 31. maja  od 16 do 17 časova. Prijavljivanje za vebinar traje do 30. maja 2021. godine, do 23:59 časova, popunjavanjem registracionog formulara. Link i instrukcije za pristup vebinaru biće poslati automatski nakon prijave putem mejla.

 • Serija interaktivnih vebinara „Korisni saveti prilikom prijave za nacionalne oznake kvaliteta” koja će se održati
  • 16. juna, 10-11 časova
  • 17. juna, 10-11 časova
  • 18. juna, 10-11 časova

Prilikom ovih vebinara biće predstavljeni kriterijumi za dodelu oznaka kvaliteta, praktični saveti za unapređenje prijava, a učesnici će imati prilike i da postave konkretna pitanja vezana za prijavu za nacionalne oznake kvaliteta.   Za ove vebinare se možete prijaviti putem registracionog formulara. Popunjavanjem registracionog formulara prijavljujete se za sva tri događaja. Rok za prijavu je 13. jun  2021. godine, do 23:59 časova.

eTwinning nacionalni tim za podršku će biti na raspolaganju za sva dodatna pitanja i podršku putem imejl adrese: etwinning@tempus.ac.rs i putem telefona: 011 33 42 430, opcija 7.