Poziv za podnošenje prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2022/2023. godinu

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku Vas poziva da se prijavite za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta (eTwinning National Quality Label) za školsku 2022/2023. godinu.

Rok za podnošenje prijava za eTwinning nacionalne oznake kvaliteta za školsku 2022/2023. godinu je 2. jul 2023. godine, do 23:59 časova.

Oznaka kvaliteta je priznanje članovima eTwinning -a za izuzetan nivo učestvovanja u eTwinning projektima. Oznake kvaliteta predstavljaju javno priznanje i podsticaj školama i učenicima. Pored toga, oznaka kvaliteta je jedan od preduslova za dobijanje eTwinning evropske oznake kvaliteta, koja omogućava konkurisanje za eTwinning evropske nagrade.

Kao i prethodne školske godine, jedan nastavnik može da prijavi najviše četiri svoja projekta za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta.

Podsećamo članove eTwinning -a da, od ove školske godine, samo evropski eTwinning projekti (čiji su osnivači nastavnici škola iz dve različite zemlje) mogu da se prijave za eTwinning nacionalnu oznaku kvaliteta.

Preduslovi koje prijave moraju da ispune kako bi ušle u proces evaluacije za dodelu eTwinning nacionalne oznake kvaliteta su:

  • projekat mora da ima očigledan zajednički cilj, kao i zajednički plan aktivnosti;
  • projekat je završen ili je u završnoj fazi;
  • nastavnik koji podnosi prijavu je aktivno učestvovao u projektnim aktivnostima, što je detaljno obrazloženo u podnetoj prijavi;
  • saradnja partnera i rezultati/ishodi projekta su vidljivi i
  • nastavnik koji podnosi prijavu je vodio računa o bezbednosti na internetu i poštovanju autorskih prava.

Više informacija o prijavi, kao i praktični saveti,  nalaze se na platformi European School Education Platform, na stranici posvećenoj eTwinning nacionalnim oznakama kvaliteta.

U cilju pružanja podrške članovima eTwinning mreže koji žele da podnesu prijave za Nacionalne oznake kvaliteta, eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje vebinar na temu „eTwinning nacionalne oznake kvaliteta 2022/2023. godine – osnovne informacije i rok“, čiji je cilj upoznavanje sa koracima za prijavu za nacionalne oznake kvaliteta.

Vebinar je namenjen  svim zainteresovanim nastavnicima registrovanim na eTwinning– u. Na vebinaru će biti predstavljene oznake kvaliteta, uslovi za prijavu,  koraci za prijavljivanje, kriterijumi, korisni linkovi i materijali, a deo vebinara biće posvećen i pitanjima i odgovorima.

Vebinar će se održati 15. juna, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje za vebinar traje do 14juna 2023. godine, do 23:59 časova, popunjavanjem registracionog formulara.

Link i instrukcije za pristup vebinaru biće poslati imejlom prijavljenim učesnicima na dan vebinara, 15. juna.

Za sva dodatna pitanja i podršku obratite se eTwinning nacionalnom timu za podršku – imejlom na etwinning@tempus.ac.rs ili telefonom na broj 011 33 42 430, opcija 7.