Poziv za jednonedeljnu onlajn EPALE obuku: „Resursi i alati u radu na EPALE platformi”

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku u periodu od 19. do 23juna 2023. godine organizuje jednonedeljnu EPALE obuku na temu Resursi i alati u radu na EPALE platformi, u onlajn formatu.

EPALE platforma predstavlja najveću zajednicu za obrazovanje odraslih u Evropi. Platforma je pokrenuta na inicijativu Evropske komisije kao deo Erazmus+ programa. Reč je o mreži koja okuplja edukatore, praktičare i profesionalce koji kreiraju i sprovode različite programe, treninge i obuke za obrazovanje odraslih.

Cilj ove obuke je da učesnike informiše o sadržajima, resursima i alatima dostupnim na platformi, a koje mogu da koriste u svom svakodnevnom radnom okruženju, za profesionalno usavršavanje, povezivanje i saradnju sa kolegama u lokalnom, regionalnom i evropskom okruženju.

Obuka je namenjena učesnicima koji su aktivni u oblasti obrazovanja odraslih, zaposlenima u školama za osnovno i srednje obrazovanje odraslih, centrima i institucijama koje pružaju usluge profesionalnog usavršavanja nastavnicima, centrima sa sektorima za karijerno vođenje i savetovanje, motivaciju i profesionalnu orijentaciju odraslih, firmama koje sprovode obuke, javno priznatim organizatorima obrazovanja odraslih, kao i predstavnicima organizacija civilnog društva koje razvijaju i sprovode obrazovne programe i usluge za odrasle.  

Kandidati mogu da se prijave za obuku bez obzira da li imaju otvoren nalog na EPALE mreži.

Program jednonedeljne obuke možete da pogledate ovde.

Obuka se sastoji od tri vebinara:

  • ponedeljak, 19.06.2023. god, 16.00-17.00 časova,
  • sreda, 21.06.2023. god, 16.00-17.00 časova i
  • petak, 23.06.2023. god, 16.00-17.00 časova.

Kako bi polaznici uspešno završili obuku i dobili sertifikat, potrebno je da urade zadatke nakon svakog vebinara. Da biste se prijavili za ovaj događaj neophodno je da popunite registracioni formular.

Zbog kvaliteta grupnog i praktičnog rada, broj učesnika na obuci je ograničen na 60. U slučaju većeg broja prijava, pri selekciji učesnika biće vođeno računa o redosledu pristiglih prijava, raznovrsnosti ciljne grupe odraslih polaznika sa kojima organizacija radi, zastupljenosti učesnika iz različitih tipova organizacija, te o ravnomernoj zastupljenosti organizacija po regijama.

Registracioni formular će biti otvoren do nedelje11. juna 2023., do 23.59 časova.

Nakon isteka roka za prijavu, svi prijavljeni će biti obavešteni o statusu njihove prijave, a prihvaćenima će biti poslati linkovi za pristup vebinarima u okviru ove onlajn obuke.

Za dodatne informacije možete da se obratite EPALE nacionalnom timu za podršku na adult-education@tempus.ac.rs