Poziv za jednonedeljnu onlajn EPALE obuku: „Resursi i alati u radu na EPALE platformi”

Фондација Темпус – ЕПАЛЕ национални тим за подршку у периоду од 19. до 23јуна 2023. године организује једнонедељну ЕПАЛЕ обуку на тему Ресурси и алати у раду на ЕПАЛЕ платформи, у онлајн формату.

ЕПАЛЕ платформа представља највећу заједницу за образовање одраслих у Европи. Платформа је покренута на иницијативу Европске комисије као део Еразмус+ програма. Реч је о мрежи која окупља едукаторе, практичаре и професионалце који креирају и спроводе различите програме, тренинге и обуке за образовање одраслих.

Циљ ове обуке је да учеснике информише о садржајима, ресурсима и алатима доступним на платформи, а које могу да користе у свом свакодневном радном окружењу, за професионално усавршавање, повезивање и сарадњу са колегама у локалном, регионалном и европском окружењу.

Обука је намењена учесницима који су активни у области образовања одраслих, запосленима у школама за основно и средње образовање одраслих, центрима и институцијама које пружају услуге професионалног усавршавања наставницима, центрима са секторима за каријерно вођење и саветовање, мотивацију и професионалну оријентацију одраслих, фирмама које спроводе обуке, јавно признатим организаторима образовања одраслих, као и представницима организација цивилног друштва које развијају и спроводе образовне програме и услуге за одрасле.  

Кандидати могу да се пријаве за обуку без обзира да ли имају отворен налог на ЕПАЛЕ мрежи.

Програм једнонедељне обуке можете да погледате овде.

Обука се састоји од три вебинара:

  • понедељак, 19.06.2023. год, 16.00-17.00 часова,
  • среда, 21.06.2023. год, 16.00-17.00 часова и
  • петак, 23.06.2023. год, 16.00-17.00 часова.

Како би полазници успешно завршили обуку и добили сертификат, потребно је да ураде задатке након сваког вебинара. Да бисте се пријавили за овај догађај неопходно је да попуните регистрациони формулар.

Због квалитета групног и практичног рада, број учесника на обуци је ограничен на 60. У случају већег броја пријава, при селекцији учесника биће вођено рачуна о редоследу пристиглих пријава, разноврсности циљне групе одраслих полазника са којима организација ради, заступљености учесника из различитих типова организација, те о равномерној заступљености организација по регијама.

Регистрациони формулар ће бити отворен до недеље11. јуна 2023., до 23.59 часова.

Након истека рока за пријаву, сви пријављени ће бити обавештени о статусу њихове пријаве, а прихваћенима ће бити послати линкови за приступ вебинарима у оквиру ове онлајн обуке.

За додатне информације можете да се обратите ЕПАЛЕ националном тиму за подршку на adult-education@tempus.ac.rs