Poziv za Erazmus+ kontakt seminar u Tirani

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će Evropska komisija ove godine organizovati Erazmus+ kontakt seminar sa zemljama Zapadnog Balkana 24. i 25. oktobra u Tirani, Albanija.

Seminar će okupiti oko 200 predstavnika visokoškolskih ustanova (VŠU) iz 34 programske zemlje, kao i iz partnerskih zemalja Zapadnog Balkana. Cilj ovog događaja je povećanje broja prijava u regionu tokom narednog poziva za konkurisanje u okviru Erazmus+ programa.

Događaj će obuhvatiti sve međunarodne akcije Erazmus+ programa, sa posebnim fokusom na međunarodnu kreditnu mobilnost i izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju. Seminar će takođe uključivati sesije umrežavanja i niz radionica koje će se, između ostalog, odnositi na priznavanje mobilnosti, prijavne obrasce, odabir i podršku učesnicima itd.

Evropska komisija će pokriti troškove smeštaja i putne troškove učesnika koji predstavljaju visokoškolske ustanove iz Srbije. Ukupno 26 predstavnika visokoškolskih ustanova iz Srbije će biti odabrano za učešće na seminaru. Učesnici seminara bi trebalo da budu upoznati sa aktivnostima međunarodne saradnje svoje visokoškolske ustanove i da budu ovlašćeni da pregovaraju o novim partnerstvima ili da proširuju postojeća.

Na seminaru neće biti obezbeđen prevod, tako da bi učesnici trebalo da poseduju visok nivo engleskog jezika, kako bi mogli da učestvuju u svim sesijama.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na seminaru, možete se isključivo prijaviti putem registracionog formulara, najkasnije do 30. juna 2019. godine, do 23:59 časova. Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

Napominjemo da se za ovaj događaj mogu prijaviti predstavnici visokoškolskih ustanova iz Srbije koje su nosioci Erazmus povelje za visoko obrazovanje (Erasmus Charter for Higher Education – ECHE).