Poziv za akreditovane eTwinning seminare

Nakon ispitivanja interesovanja za eTwinning seminare, Fondacija Tempus tokom proleća 2019. godine organizuje besplatne akreditovane eTwinning seminare u Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Smederevskoj Palanci i Zaječaru.

Seminar ,,Ka kvalitetnim eTwinning projektima u cilju unapređenja korišćenja IKT-a u nastavi” je akreditovan  za školsku 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021 godinu, pod rednim brojem 461 u katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja, i nosi 8 bodova stručnog usavršavanja. Cilj programa je unapređenje kvaliteta postojećih eTwinning projekata u cilju boljeg korišćenja IKT-a u nastavi, kao i jačanje digitalnih i jezičkih kompetencija nastavnika/vaspitača i učenika. Seminar je namenjen nastavnicima koji imaju iskustva sa eTwinning portalom. Ciljna grupa su učitelji, nastavnici i stručni saradnici u osnovnim i srednjim školama, kao i vaspitači u predškolskim ustanovama. Učesnici seminara moraju biti registrovani i aktivni članovi eTwinning portala. Seminar će se održati 22februara 2019. godine u Sremskoj Mitrovici, u prostorijama OŠ „Sveti Sava”, sa početkom u 9 časova.

Nacrt agende možete pogledati ovde.  Prijavljivanje za seminar je moguće isključivo putem registracionog formulara. Rok za prijavu je 18. februar do 23:59 časova.

Seminar  će se održati i 29. marta 2019.Kraljevu, u prostorijama OŠ „Vuk Karadžić“, sa početkom u 9 časova. Nacrt agende možete pogledati ovde. Prijavljivanje za seminar je moguće isključivo putem registracionog formulara. Rok za prijavu je 20. mart 2019. godine do 23:59 časova.

Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” je akreditovan za školsku 2018/2019, 2019/2020. i 2020/2021 godinu, pod rednim brojem 439 u katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja, i nosi 8 bodova stručnog usavršavanja. Cilj programa je podizanje nivoa digitalnih kompetencija nastavnika i vaspitača, unapređenje kvaliteta nastave u školama i predškolskim ustanovama kroz korišćenje IKT alata u radu sa decom/učenicima, kao i unapređenje međupredmetnih kompetencija kod učenika. Seminar je namenjen nastavnicima koji nemaju puno iskustva sa eTwinning portalom. Učesnici će biti osposobljeni da koriste eTwinning portal i alate koji se na njemu nalaze. Ciljna grupa su učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama, kao i vaspitači u predškolskim ustanovama.

Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” će se održati 15. marta 2019. Smederevskoj Palanci, u prostorijama OŠ „Olga Milošević”, sa početkom u 9 časova. Nacrt agende možete pogledati ovde. Prijavljivanje za seminar je moguće isključivo putem registracionog formulara. Rok za prijavu je 6. mart 2019. godine do 23:59 časova.

Seminar ,,eTwinning za početnike – prvi koraci” u Zaječaru će se održati 19aprila 2019. godine  u Tehničkoj školi sa početkom u 9 časova. Nacrt agende možete pogledati ovde. Prijavljivanje za seminar je moguće isključivo putem registracionog formulara. Rok za prijavu je 3. april do 23:59 časova.

Zbog ograničenog broja mesta, prilikom odabira učesnika vodiće se računa o ravnomernoj zastupljenosti predstavnika različitih škola i predškolskih ustanova.

O statusu vaše prijave bićete obavešteni nakon isteka roka za prijavu.

Napomena: potrebno je da na seminar ponesete svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj sa kojim možete pristupiti svom eTwinning profilu tokom seminara. Za seminar se ne plaća kotizacija, ali učesnici sami pokrivaju troškove puta. Događaj će biti fotografisan u svrhu obaveštavanja javnosti o događaju.