Poziv na predavanje „Language Evolution and Management of Aggression“

Позивамо вас да присуствујете онлајн предавању „Language Evolution and Management of Aggression: What were the first grammars like and how did they make us human?“, коју ће одржати професорка Љиљана Проговац са Универзитета Вејн Стејт (Wayne State University) из Детроита, САД.  

Тема овог предавања јесте еволуција људског језика као једног од најтежих научних проблема за решавање, јер се чество тврди „језик не оставља фосиле“. За разлику од овог погледа на еволуцију језика, на предавању ће бити представљена прецизна лингвистичка реконструкција почетне, протограматичке фазе чијим изучавањем се бави проф. Проговац.  

Предавање, организовано уз подршку Амбасаде САД у Србији као део академске и културне сарадње, одржаће се онлајн, 1. новембра 2021. године у 18:00 сати. Предавање ће бити на енглеском језику.

Предавање је намењено пре свега лингвистима, наставницима енглеског/страних и српског језика, као и ученицима друштвеног смера у гимназијама.

Проф. др Љиљана Проговац је уважени лингвиста у међународним научним круговима са више значајних монографија штампаних од најпрестижнијих светских издавача. Са овог линка можете преузети апстракт предавања и кратку биографију проф. Проговац. 

Упутство за приступ предавању

Предавању можети приступити путем овог линка.

Приступни параметри су следећи:
Meeting ID: 160 890 5971
Passcode: 089443