Poziv na predavanje „Language Evolution and Management of Aggression“

Pozivamo vas da prisustvujete onlajn predavanju „Language Evolution and Management of Aggression: What were the first grammars like and how did they make us human?“, koju će održati profesorka Ljiljana Progovac sa Univerziteta Vejn Stejt (Wayne State University) iz Detroita, SAD.  

Tema ovog predavanja jeste evolucija ljudskog jezika kao jednog od najtežih naučnih problema za rešavanje, jer se čestvo tvrdi „jezik ne ostavlja fosile“. Za razliku od ovog pogleda na evoluciju jezika, na predavanju će biti predstavljena precizna lingvistička rekonstrukcija početne, protogramatičke faze čijim izučavanjem se bavi prof. Progovac.  

Predavanje, organizovano uz podršku Ambasade SAD u Srbiji kao deo akademske i kulturne saradnje, održaće se onlajn, 1. novembra 2021. godine u 18:00 sati. Predavanje će biti na engleskom jeziku.

Predavanje je namenjeno pre svega lingvistima, nastavnicima engleskog/stranih i srpskog jezika, kao i učenicima društvenog smera u gimnazijama.

Prof. dr Ljiljana Progovac je uvaženi lingvista u međunarodnim naučnim krugovima sa više značajnih monografija štampanih od najprestižnijih svetskih izdavača. Sa ovog linka možete preuzeti apstrakt predavanja i kratku biografiju prof. Progovac. 

Uputstvo za pristup predavanju

Predavanju možeti pristupiti putem ovog linka.

Pristupni parametri su sledeći:
Meeting ID: 160 890 5971
Passcode: 089443