Poziv na eTwinning kontakt seminar u Poljskoj

eTwinning nacionalni tim za podršku Poljske organizuje eTwinning kontakt seminar, u periodu od 16. do 19. novembra 2017. godine u Sopotu, Poljska.

Na ovom seminaru omogućeno je učešće 2 nastavnika iz Republike Srbije. Nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće.

Zainteresovani kandidati treba da ispune sledeće uslove za prijavljivanje:

  • da rade u osnovnoj ili srednjoj školi u Republici Srbiji;
  • da su nastavnici matematike ili drugih prirodnih nauka;
  • da su registrovani na eTwinning portalu;
  • da su početnici u eTwinning-u;
  • da dobro govore engleski jezik (nivo B1 ili B2).

Prilikom odabira učesnika, prednost će se dati kandidatima koji do sada nisu učestvovali na eTwinning seminarima i radionicama u inostranstvu, kao i nastavnicima koji svoj predmet obrađuju kroz projektno orijentisanu nastavu.

Kandidati treba da dostave osnovne informacije o svom radu, tj. na koji način je organizovan rad sa decom i kako implementiraju projektn orijentisanu nastavu. Ukoliko kandidat sprovodi eTwinning projekte, takođe je potrebno Nacionalnom timu za podršku dostaviti i informacije o načinu primene eTwinning projekata u sprovođenju nastave.

Materijale možete poslati slanjem dokumenata na imejl etwinning@tempus.ac.rs, sa naznakom: dokumentacija za učestvovanje na eTwinning kontakt seminaru u Poljskoj. Ukoliko je dokument veći od 5 MB, molimo vas da nam u mejlu pošaljete link za preuzimanje dokumenata.

Sa kandidatima koji ispunjavaju navedene uslove i koji su ušli u uži izbor, na osnovu celokupne prijave, biće obavljen razgovor na engleskom jeziku uživo, ili putem Skype-a.

Konačnu odluku o odabiru učesnika, eTwinning nacionalni tim za podršku u Republici Srbiji će doneti na osnovu celokupne prijave kandidata i obavljenih razgovora.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara ovde.

Rok za prijavu je 24. septembar 2017. godine, 23:59 časova.

O ishodu prijave će, putem imejla, biti obavešteni samo kandidati koji su ušli u uži izbor.

Po povratku sa seminara, učesnik ima obavezu da u školi u kojoj radi pokrene jedan eTwinning  projekat i predstavi iskustva sa seminara, najkasnije do kraja 2017. godine. Dokaz o tome, u vidu fotografije sa predavanja i sl., treba da dostavi na imejl adresu etwinning@tempus.ac.rs

Napomene:

Odabranim kandidatima biće obezbeđeno:

  • učešće na seminaru;
  • povratni prevoz do Poljske;
  • smeštaj u hotelu i obroci.

eTwinning nacionalni tim za podršku će odabranim kandidatima za putovanje isplatiti dnevnice u skladu sa važećim pravilnikom Fondacije Tempus o načinu obračuna i isplate putnih troškova trećim licima u zemlji i inostranstvu.

Od učesnika seminara se očekuje da sa sobom na seminar ponese svoj laptop, netbuk, tablet ili drugi uređaj s kojim može pristupiti svom eTwinning profilu tokom seminara.

Za sve dodatne informacije se možete obratiti eTwinning nacionalnom timu za podršku u Republici Srbiji putem telefona i e-pošte:

011/3342430
etwinning@tempus.ac.rs