Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA210 projekata malih partnerstava za saradnju u oblasti mladih

Fondacija Tempus 13. septembra 2022. godine organizuje uživo celodnevnu radionicu sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za podnošenje KA210 projekata Mala partnerstava za saradnju u oblasti mladih u okviru Erazmus+ programa Evropske unije.

Mala partnerstva u oblasti mladih su dizajnirana kako bi bila lakše dostupna organizacijama manjeg obima i mladima sa smanjenim mogućnostima. Uz niže grantove, kraći period trajanja projekta i pojednostavljene administrativne zahteve, ova vrsta projekata olakšava učešće novih, manje iskusnih lokalnih organizacija. Mala partnerstva omogućavaju fleksibilnost u pogledu mešanja i upotrebe nacionalnih i transnacionalnih aktivnosti i mogu doprineti umrežavanju među organizacijama, kao i povezivanju omladinskih politika na svim nivoima. Moguće je konkurisati za iznose od 30.000 evra ili 60.000 evra za mala partnerstva u oblasti mladih. Više informacija o ovim tipovima projekata na ovom linku.

Polaznici KA210 radionice za mala partnerstva će uživo moći da:

  • razlikuju mogućnosti i tipove projekata u okviru omladinske komponente novog Programa Erazmus+ EU za 2022. godinu;
  • upoznaju se sa sličnostima i razlikama Partnerstva za saradnju u oblasti mladih i Malih partnerstva u oblasti mladih;
  • upoznaju se sa procedurama za podnošenje projekata u okviru Malih partnerstva za saradnju u oblasti mladih;
  • primene pravila za pisanje budžeta u okviru Malih partnerstva za saradnju u oblasti mladih;
  • razrade svoje projektne ideje u okviru Malih partnerstva za saradnju u oblasti mladih;
  • informišu se o podršci koju nudi Fondacija Tempus u procesu razrade projektnih ideja.

Radionica će biti održana u prostorijama Fondacije Tempus u Beogradu.

Prijavu za radionicu možete izvršiti popunjavanjem formulara na ovom linku.  Rok za prijave je 8. septembar, 2022. godine do 23:59. U registracionom formularu je potrebno priložiti i sažet nacrt projektne ideje, ukoliko ga imate.

Radionica je prvenstveno namenjena osobama koje su u svojim organizacijama/KZM/institucijama odgovorne za razvoj i pisanje projekata.

Pri izboru učesnika, prednost će imati predstavnici organizacija i institucija sa konkretnim projektnim idejama za KA210 Mala partnerstva u oblasti mladih.

Napominjemo da se od svih učesnika/ca očekuje prisustvo tokom celog trajanja radionice.

Samo odabrani učesnici i učesnici na listi rezervi će dobiti poziv za učešće. Broj učesnika radionica je ograničen. Učešće je besplatno.

Učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale, osveženje i posluženje tokom radionica.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati Grupu za mlade, informisanje i sport Fondacije Tempus putem telefona 011 33 42 430, birajući opciju 5, ili mejlom putem adrese youth@tempus.ac.rs.