Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA2 projekata partnerstava za saradnju u oblasti mladih

Fondacija Tempus 18. februara 2022. godine organizuje jednodnevnu radionicu sa ciljem pripreme organizacija i institucija iz Srbije za podnošenje KA2 projekata partnerstava za saradnju u oblasti mladih u okviru sedmogodišnjeg Erazmus+ programa EU koji se sprovodi u periodu od 2021. do 2027. godine.

Ova vrsta Erazmus+ projekata omogućava saradnju Srbije i drugih zemalja sa ciljem sticanja iskustava u međunarodnoj saradnji, jačanjem kapaciteta i kreiranjem visoko kvalitetnih proizvoda intelektualnog rada. U zavisnosti od ciljeva projekta, uključenih organizacija, očekivanog uticaja i drugih elemenata Partnerstva za saradnju mogu biti različite veličine i obima.  U skladu sa time radionica će obraditi i Partnerstva za saradnju u oblasti mladih (KA220 projekti) i Mala partnerstva u oblasti mladih (KA210 projekti). Od 2022. godine su znatno uvećana sredstva za ovu vrstu projekata. Više informacija o ovim tipovima projekata na ovom linku.

Polaznici KA2 radionice će moći da:

  • razlikuju mogućnosti i tipove projekata u okviru omladinske komponente novog programa Erazmus+ za 2022. godinu;
  • upoznaju se sa sličnostima i razlikama Partnerstva za saradnju u oblasti mladih i Malih partnerstva u oblasti mladih;
  • upoznaju sa procedurama za podnošenje projekata u okviru KA2 projekata Partnerstva za saradnju u oblasti mladih;
  • primene pravila za pisanje budžeta u okviru KA2 projekata Partnerstva za saradnju u oblasti mladih;
  • razrade svoje projektne ideje u okviru KA2 projekata Partnerstva za saradnju u oblasti mladih;
  • informišu se o podršci koju nudi Fondacija Tempus u procesu razrade projektnih ideja.

Radionica će biti održana ili uživo ili u onlajn formatu u zavisnosti od preferencija učesnika i trenutne epidemiološke situacije.

Prijavu za radionicu možete izvršiti popunjavanjem formular na ovom linku.  Rok za prijave 13. februar, 2022. godine do 23:59. U registracionom formularu je potrebno priložiti i sažet nacrt projektne ideje. 

Učešće je besplatno.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati Grupu za mlade Fondacije Tempus putem telefona 011 33 42 430, birajući opciju 5, ili mejlom putem adrese youth@tempus.ac.rs.