Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA2 projekata partnerstava za saradnju u oblasti mladih

Фондација Темпус 30. јуна 2022. године организује уживо целодневну радионицу са циљем припреме организација и институција из Србије за подношење КА2 пројеката Партнерстава за сарадњу у области младих у оквиру Еразмус+ програма Европске уније. Од 2022. године су за ову врсту пројеката знатно увећана средства у Републици Србији.

Ова врста Еразмус+ пројеката омогућава сарадњу Србије и других земаља са циљем стицања искустава у међународној сарадњи, јачања капацитета и креирања висококвалитетних производа интелектуалног рада. У зависности од циљева пројекта, укључених организација, очекиваног утицаја и других елемената, партнерства за сарадњу могу да буду различите величине и обима. У складу с тиме, радионицом ће бити обухваћена и Партнерства за сарадњу у области младих (КА220 пројекти) и Мала партнерства у области младих (КА210 пројекти). Више информација о овим типовима пројеката на овом линку.

Полазници КА2 радионице ће уживо моћи да:

  • разликују могућности и типове пројеката у оквиру омладинске компоненте новог Програма Еразмус+ ЕУ за 2022. годину;
  • упознају се са сличностима и разликама Партнерства за сарадњу у области младих и Малих партнерства у области младих;
  • упознају са процедурама за подношење пројеката у оквиру КА2 пројеката Партнерства за сарадњу у области младих;
  • примене правила писања буџета у оквиру КА2 пројеката Партнерства за сарадњу у области младих;
  • разраде своје пројектне идеје у оквиру КА2 пројеката Партнерства за сарадњу у области младих;
  • информишу се о подршци коју нуди Фондација Темпус у процесу разраде пројектних идеја.

Радионица ће бити одржана у просторијама Фондације Темпус у Београду.

Заинтересовани кандидати могу да се пријаве  попуњавањем формулара на овом линку.  Рок за пријаву је 21. јун 2022. године до 23.59. У регистрационом формулару треба да приложите и сажет нацрт пројектне идеје.

Радионица је првенствено намењена особама које су у својим организацијама/КЗМ/институцијама одговорне за развој и писање пројеката.

При избору учесника, предност ће имати представници организација и институција са конкретним КА2 пројектним идејама за партнерства за сарадњу у области младих и  представници организација и институција који тренутно не учествују у Еразмус+ пројектима, али ће се водити рачуна о заступљености различитих типова организација, квалитету пријаве и регионалној покривености. Само одабрани учесници и учесници на листи резерви ће добити позив за учешће.

Напомињемо да се од свих учесника очекује присуство све време.

Број учесника радионица је ограничен. Учешће је бесплатно.

Учесници сами сносе евентуалне путне и трошкове смештаја. Фондација Темпус обезбеђује радне материјале, освежење и послужење током радионица.

За све додатне информације обратите се Групи за младе Фондације Темпус телефоном на број 011 33 42 430 (опција  5) или мејлом на адресу youth@tempus.ac.rs.