Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA1 projekata mobilnosti u oblasti sporta

Fondacija Tempus 26. decembra 2023. godine organizuje uživo celodnevnu radionicu sa ciljem pripreme klubova, udruženja, organizacija i drugih pravnih lica aktivnih u oblasti sporta iz Srbije za podnošenje KA1 projekata mobilnosti sportskog osoblja u okviru Erazmus+ programa Evropske unije.

Projekti mobilnosti u oblasti sporta imaju za cilj da doprinesu razvoju sportskih organizacija podržavajući razmenu sportskog osoblja u svrhu učenja. Organizovanjem projekta podržava se profesionalni razvoj trenera, ali i drugog osoblja (zaposlenih i volontera) aktivnog u organizacijama koje se bave neprofitnim sportskim aktivnostima koje ne spadaju u profesionalni sport. Sportsko osoblje odlaskom na mobilnost u inostranstvu unapređuje postojeće i stiče nove veštine i doprinosi izgradnji kapaciteta i razvoju organizacija aktivnih u oblasti sporta. Više informacija o ovom tipu projekta možete da pronađete na sledećem linku.

Polaznici KA1 radionice za projekte mobilnosti u oblasti sporta moći će da se:

  • upoznaju sa KA1 projektima mobilnosti sportskog osoblja;
  • upoznaju sa pravilima pisanja projekata mobilnosti sportskog osoblja;
  • upoznaju sa prijavnim formularom i primene stečena znanja putem praktične vežbe popunjavanja delova prijavnog formulara;
  • informišu o podršci koju nudi Fondacija Tempus u procesu razrade projektnih ideja.

Radionica će biti održana uživo u prostorijama Fondacije Tempus, na adresi Žabljačka 12, Beograd, sa početkom u 10 časova.

Prijavu za radionicu možete da izvršite popunjavanjem formulara na sledećem linku. Rok za prijave je 20. decembar 2023. godine do 12 časova.

Agendu radionice možete da pogledate na sledećem linku.

Radionica je prvenstveno namenjena osobama koje su u svojim klubovima, udruženjima ili organizacijama odgovorne za razvoj i pisanje projekata. Mogućnost učešća u radionici ima samo po jedan predstavnik kluba, udruženja, organizacije ili institucije koja se prijavljuje.

Napominjemo da se od svih učesnika/ca očekuje prisustvo tokom celog trajanja radionice.

Samo odabrani učesnici i učesnici na listi rezervi dobiće poziv za učešće. Broj učesnika radionica je ograničen. Učešće je besplatno.

Učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale, osveženje i posluženje tokom radionice.

Za sve dodatne informacije, možete da kontaktirate s Grupom za mlade, informisanje i sport Fondacije Tempus telefonom na broj 011 33 42 430, birajući opciju 5, ili imejlom na adresu sport@tempus.ac.rs.