Poziv na Erazmus+ radionicu za pripremu KA1 projekata mobilnosti sportskog osoblja

Fondacija Tempus 27. decembra 2022. godine organizuje uživo celodnevnu radionicu sa ciljem pripreme klubova, udruženja, organizacija, institucija i drugih pravnih lica iz Srbije za podnošenje KA1 projekata mobilnosti sportskog osoblja u okviru Erazmus+ programa Evropske unije.

Projekti mobilnosti u oblasti sporta imaju za cilj da doprinesu razvoju sportskih organizacija podržavajući razmenu sportskog osoblja u svrhu učenja. Kroz projekte se podržava profesionalni razvoj trenera, ali i drugog osoblja (zaposlenih i volontera) aktivnog pre svega u organizacijama koje se bave neprofitnim sportskim aktivnostima koje ne spadaju u profesionalni sport. Sportsko osoblje kroz odlazak na mobilnost u inostranstvu unapređuje postojeće i stiče nove veštine i tako doprinosi izgradnji kapaciteta i razvoju organizacija aktivnih u oblasti sporta. Više informacija o ovom tipu projekta možete pronaći na sledećem linku.

Polaznici KA1 radionice za projekte mobilnosti u oblasti sporta moći će da:

  • upoznaju se sa projektima mobilnosti sportskog osoblja;
  • upoznaju se sa procedurama za podnošenje projekata u okviru KA1 projekata mobilnosti sportskog osoblja;
  • upoznaju se sa pravilima pisanja projekata mobilnosti za sportsko osoblje;
  • primene stečena znanja kroz praktičnu vežbu popunjavanja delova prijavnog formulara;
  • informišu se o podršci koju nudi Fondacija Tempus u procesu razrade projektnih ideja.

Radionica će biti održana uživo u prostorijama Fondacije Tempus, na adresi Žabljačka 12, Beograd, sa početkom u 10 časova.

Prijavu za radionicu možete izvršiti popunjavanjem formulara na sledećem linku. Rok za prijave je 23. decembar, 2022. godine do 23.59 časova.

Radionica je prvenstveno namenjena osobama koje su u svojim klubovima, udruženjima, organizacijama ili institucijama odgovorne za razvoj i pisanje projekata. Mogućnost učešća u radionici ima samo po jedan predstavnik kluba, udruženja, organizacije ili institucije koja se prijavljuje.

Napominjemo da se od svih učesnika/ca očekuje prisustvo tokom celog trajanja radionice.

Samo odabrani učesnici i učesnici na listi rezervi će dobiti poziv za učešće. Broj učesnika radionica je ograničen. Učešće je besplatno.

Učesnici sami snose eventualne putne i troškove smeštaja. Fondacija Tempus obezbeđuje radne materijale, osveženje i posluženje tokom radionice.

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati Grupu za mlade, informisanje i sport Fondacije Tempus putem telefona 011 33 42 430, birajući opciju 1, ili imejlom putem elektronske adrese sport@tempus.ac.rs.