Drugi konkursni rok za podnošenje projektnih prijava u oblasti mladih

Извршнa агенцијa за образовање, аудиовизуелне садржаје и културу (EACEA) је крајем 2018. године објавила Еразмус+ Општи позив за предлоге пројеката за 2019. годину у коме се налазе рокови за све појединачне компоненте програма.

Организације и институције активне у области младих од ове године могу подносити пријаве у три рока, од којих је први следећи 30. априла до 12 часова. Такође, по први пут почевши од 2019. године, организације са територије Републике Србије могу подносити пријаве за КА3 пројекте дијалога младих са циљем промоције активног учешћа младих у процесима доношења одлука.

У конкурсном року за 2019. годину, Република Србија учествује као пуноправна чланица Еразмус+ програма и самим тим, организације и институције из Србије од фебруарског конкурсног рока по први пут могу пуноправно да учествују у свим деловима Еразмус+ програма, као координатори или партнери.

Више детаља о правилима и могућностима учешћа можете пронаћи у ажурираној верзији Еразмус+ Програмског водича за 2019. годину.

Online формуларима за подношење пројектних пријава можете приступити пратећи следећи линк, а за приступ је неопходно да имате ЕU login налог.

Преглед свих врста пројеката у којима Србија може да учествује, као и рокова у оквиру овог Конкурса, можете погледати на нашој страници Календар рокова.