Podrška unapređenju nastave kroz projekte razmene i saradnje, profesionalno usavršavanje putem akreditovanih seminara, tematskih konferencija i izdavanje publikacija u oblasti obrazovanja

Fondacija Tempus organizuje veliki broj aktivnosti kojima pruža podršku unapređenju nastave. Zaposlenima u obrazovnim institucijama su na raspolaganju mnogobrojne mogućnosti za lično usavršavanje, razvijanje kompetencija, razmenu ideja itd.

Projekti razmene i saradnje

Zaposleni u obrazovnim institucijama u Srbiji mogu da učestvuju u projektima razmene i saradnje kroz programe Erazmus+ i CEEPUS. Ovi programi im omogućavaju da odlaze na kratkotrajne razmene u obrazovne institucije u Evropskoj uniji, uz izvesna ograničenja kada je u pitanju CEEPUS program, koji razmene ograničava na zaposlene na visokoškolskim ustanovama.

Akreditovani seminari

Fondacija Tempus organizuje besplatne seminare za nastavnike, stručne saradnike i vaspitače u školama i predškolskim ustanovama, sa ciljem njihovog profesionalnog usavršavanja u raznim oblastima. Neki od ovih seminara su akreditovani kod Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja.

Tematske konferencije

Tokom godine Fondacija Tempus organizuje više tematskih konferencija posvećenih aktuelnim obrazovnim temama kao što su:

Izdavanje publikacija u oblasti obrazovanja

Fondacija Tempus redovno izdaje razne publikacije, prvenstveno posvećene Erazmus+ programu i njegovim delovima, kao što su: Mogućnost za učešće u Erazmus+ programu, Stipendije, Vodič kroz eTwinning itd, a mogu se pronaći na veb stranici www.erasmuplus.rs

Eurydice mreža pruža informacije o obrazovnim sistemima i politikama u Evropi. Mrežu čini 42 nacionalne jedinica sa sedištem u 38 zemalja koje učestvuju u EU programu Erazmus+ (zemlje članice Evropske unije, Albanija, Bosna i Hercegovina, Island, Lihtenštajn, Crna Gora, Makedonija, Norveška, Turska i Srbija). Putem Eurydice mreže prikupljaju se podaci o tome kako su pitanja značajna za sistem obrazovanja regulisana u različitim zemljama Evrope.

Fondacija Tempus je kontakt tačka Eurydice mreže i prevodi njihove stručne publikacije na srpski jezik.