Peta regionalna EPALE konferencija „Unapređenje digitalnih kompetencija odraslih za pristup obrazovnim prilikama“, 22-23. novembar 2021. godine

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku u Srbiji, u saradnji sa EPALE Nacionalnim timovima iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije, organizuje 5. regionalnu EPALE konferenciju pod nazivom „Unapređenje digitalnih  kompetencija odraslih za pristup obrazovnim prilikama“, koja će se održati 22. i 23. novembra 2021godine, u onlajn formatu.

Cilj konferencije je pokretanje diskusija na temu razvoja digitalnih kompetencija u obrazovanju odraslih u regionu, kao i razmena dobrih praksi i uspostavljanje saradnje u ovoj oblasti.

Konferencija je namenjena učesnicima koji su aktivni u oblasti obrazovanja odraslih, zaposlenima u školama za osnovno obrazovanje odraslih, centrima za obrazovanje odraslih, institucijama koje pružaju usluge profesionalnog usavršavanja nastavnicima, zatim institucijama koje sprovode istraživanja u oblasti obrazovanja odraslih, kao i u drugim organizacijama koje rade u ovom sektoru.

Prvi dan konferencije predviđen je za plenarna izlaganja govornika, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije, dok će drugog dana, učesnici imati prilike da u interaktivnim radionicama nauče kako da unaprede svoje digitalne kompetencije, kao i digitalne kompetencije svojih polaznika.

Uživo prenos prvog dana konferencije možete pratiti na ovoj stranici. Počinjemo u ponedeljak 22.11.2021. u 10 časova!

Prijavljivanje za učešće na konferenciji otvoreno je do 17. novembra 2021. u 23:59 i to putem registracionog formulara.

Učešće na konferenciji je besplatno, a obezbeđen je i prevod.

U slučaju velikog broja prijava, prilikom izbora vodiće se računa o regionalnoj zastupljenosti, dok će prednost biti data učesnicima koji su registrovani na EPALE platformi i koji nisu ranije učestvovali u događajima EPALE nacionalnog tima za podršku.

EPALE je platforma razvijena u okviru Erazmus+ programa, koja omogućava svima koji se bave, ili su zainteresovani za obrazovanje odraslih u Evropi, da se virtuelno sastanu na jednom mestu i razmene svoja znanja, iskustva, pitanja i dobre prakse.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i e-pošte:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3
E-pošta: adult-education@tempus.ac.rs