Objavljen novi Erazmus+ Opšti poziv za 2019. godinu

Извршнa агенцијa за образовање, аудиовизуелне садржаје и културу (EACEA) објавила је нови Еразмус+ Општи позив за предлоге пројеката за 2019. годину у којем се налазе рокови за све појединачне компоненте програма.

Институције из Србије ће од овог конкурсног рока по први пут моћи да пуноправно учествују у свим деловима Еразмус+ програма, као координатори или партнери. Ова могућност је доступна, јер се очекује да до краја овог конкурсног рока Република Србија постане програмска земља у оквиру програма Еразмус+.

Више детаља о правилима и могућностима учешћа можете пронаћи у ажурираној верзији Еразмус+ Програмског водича за 2019. годину.

С обзиром на ову велику промену, битно је нагласити да од овог рока више неће бити расписивани Општи и Национални позив, већ ће једном годишње бити објављиван само Општи позив за предлоге пројеката.

Преглед свих врста пројеката у којима Србија може да учествује, као и рокова у оквиру овог Конкурса, можете погледати на нашој страници Календар рокова.

 

Снимак Еразмус+ Информативног дана у Београду, који се одржава 30.10. у оквиру Еразмус+ недеље, а на коме ће бити објашњени сви детаљи у вези са Општим позивом, моћи ћете да погледате на нашем You Tube каналу.

Фондација Темпус пружа континуирану подршку свима који су заинтересовани за подношење пројеката у оквиру Еразмус+ програма. У склопу подршке, Фондација сваке године организује бесплатне радионице за писање Еразмус+ пројеката у Београду и другим градовима Србије, а тачне датуме, градове и регистрационе формуларе објавићемо ускоро.

Осим тога, Фондација пружа подршку за развој пројектне идеје свима који желе да учествују у Општем позиву за 2019. годину. Заинтересовани могу посетити Информативни центар Фондације Темпус на Теразијама 39 (I спрат), сваког радног дана 10-18 часова без предходне најаве или канцеларију у улици Руже Јовановић 27а (улаз из Жабљачке), уз предходно заказивање.