Održana Konferencija za eTwinning ambasadore

eTwinning nacionalni tim za podršku, u saradnji sa eTwinning Centralnom službom za podršku (CSS) iz Brisela i nacionalnim timom za podršku Bosne i Hercegovine, organizovao je Konferenciju namenjenu profesionalnom razvoju eTwinning ambasadora – Professional Development Workshops for eTwinning Ambassadors.

Konferencija je održana u hotelu Metropol Palas u Beogradu, a trajala je od 4. do 6. juna 2018. godine. Na Konferenciji je prisustvovalo 152 učesnika iz 37 zemalja Evrope.

Događaj je organizovan sa ciljem da obezbedi širok spektar profesionalnih znanja i veština ključnih za razvoj eTwinning ambasadora, kako bi bili osnaženi da promovišu eTwinning i obezbede obuke za druge nastavnike na efikasniji i obuhvatniji način. Kroz nekoliko plenarnih sesija i 24 radionice, ambasadori su imali priliku da se povežu sa kolegama iz različitih evropskih zemalja, unaprede međusobnu saradnju, razmene dobre prakse i razviju ideje koje će implementirati u svoj rad.

Na otvaranju je govorila Katarina Aleksić, savetnica ministra za prosvetu, koja je pozdravila skup ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnolokog razvoja i Zoja Kukić, predstavnica Startit centra, koja je govorila o razvoju IT zajednica u Srbiji.

 

Agendu Konferencije možete pogledati ovde.

 

Video o održanoj konferenciji možete pogledati na našem YouTube kanalu.

 

Fotografije sa konferencije možete pogledati na našoj Fejsbuk stranici.

 

Sve događaje koje organizuje eTwinning nacionalni tim za podršku možete pogledati na našoj veb stranici.