Održana konferencija o socijalnoj dimenziji visokog obrazovanja

Tim stručnjaka za reformu visokog obrazovanja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja (HERE tim) u saradnji sa Fondacijom Tempus – Erazmus+ kancelarijom u Srbiji organizovao je konferenciju pod nazivom „Social Dimension of Higher Education: Increasing Diversity by Providing Structured and Effective Support to HE Students”. Konferencija je bila održana 31.5.2018. u hotelu 88 Rooms u Beogradu.

Na skupu je učestvovalo skoro 80 predstavnika akademske zajednice, rukovodilaca i nastavnog osoblja državnih i privatnih visokoškolskih ustanova, predstavnika studentskih i nevladinih organizacija, kao i predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Ispred Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, okupljene je pozdravila gospođa Tatjana Cvetkovski, dok se ispred HERE tima skupu obratio gospodin Vukašin Grozdić.

Martin Unger je predstavio socijalnu dimenziju u visokom obrazovanju u svetlu Bolonjskog procesa kao i rezultate EUROSTUDENT istraživanja. Mirko Savić je istakao značaj socijalne dimenzije u kontekstu visokog obrazovanja u Srbiji, dok je Dragan Stanojević predstavio rezultate EUROSTUDENT istraživanja u Srbiji. Slobodan Cvejić je govorio o razvoju institucionalnih kapaciteta iz ove oblasti na visokoškolskim ustanovama u Srbiji. Konačno, o razvoju socijalne dimenzije na visokoškolskim ustanovama u Švedskoj govorio je Niklas Nanskog.

Snimak cele konferencije možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Prezentacije govornika možete da pogledate u nastavku:
2. ”EUROSTUDENT VI” – Martin Unger;
3. ”EUROSTUDENT 2017” – Dragan Stanojević;