Održan trening o preduzetništvu „Inspiriši, osnaži-podrškom do samozaposlenja“

Fondacija Tempus je u periodu od 08.-10. maja 2018. godine održala trodnevni trening na temu preduzetništva, u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Treningu su prisustvovali predstavnici organizacija i institucija koje se bave razvijanjem i podrškom mladima u oblasti preduzetništva, ali i oni koji tek planiraju da se bave ovom temom.

Osnovna namena treninga bila je da približi koncept preduzetništva i upozna učesnike sa prvim koracima koji su neophodni pri pokretanju preduzetničke ideje. Učesnici su upoznati i sa osnovnim alatima i metodama koji su potrebni za podsticanje mladih prilikom pokretanja sopstvenog posla. Naučene metode mogu da primene pri izradi biznis plana, u potrazi za izvorima finansiranja i upoznavanju sa pravnim formama.

Učesnici su istakli da su nakon treninga spremni da na najbolji način odgovore na potrebe i zahteve mladih i pomognu im u razvoju njihovih ideja. Trening im je pružio dodatnu motivaciju i inspiraciju da u budućnosti pomognu što većem broju mladih koji se odlučuju na hrabar korak ulaska u svet preduzetništva.

Trening su sproveli članovi trenerskog tima Fondacije Tempus, Marija Farmer i Igor Jezdimirović.