Održan međusektorski sastanak „Prva iskustva u sprovođenju decentralizovanih Erazmus+ projekata za škole, mlade i obrazovanje odraslih“

U cilju praćenja Erazmus+ projekata, povezivanja učesnika, kao i razmene iskustava između različitih institucija i sektora, Fondacija Tempus, uz podršku Ambasade Bugarske je 2. jula u Nišu organizovala međusektorski sastanak projekata „Prva iskustva u sprovođenju decentralizovanih Erazmus+ projekata za škole, mlade i obrazovanje odraslih.

 

Njegova Ekselencija, ambasador Republike Bugarske gospodin Radko Vlajkov, otvorio je događaj i prisutnima govorio o važnosti saradnje u obrazovanju, kao i podršci koju Bugarska pruža Srbiji kroz ovaj, ali i brojne druge projekte. Za učesnike na projektima, ovo je bila prilika da prezentuju svoje aktivnosti, da se povežu, razmene iskustva i uče od drugih institucija i sektora.

Na sastanku se okupilo preko 130 predstavnika finansiranih projekata iz oblasti opšteg obrazovanja i škola, stručnog obrazovanja i obuka, obrazovanja odraslih, kao i oblasti mladih, obuhvaćenih kako Nacionalnim pozivom za 2017. godinu, tako i najnovijim, Nacionalnim pozivom za 2018. godinu, ali i sve ostale zainteresovane institucije.

Na sastanku su održane prezentacije i panel diskusije u vezi sa važnim aspektima sprovođenja projekata. Predstavnici škole za osnovno i srednje obrazovanje ”14. oktobar” iz Niša, prezentovali su Evropski razvojni plan svoje institucije, ”Srednja ekonomska škola” iz Sombora predstavila je korake preduzete tokom pripreme za mobilnost, dok je svoje aktivnosti širenja rezultata projekta prezentovalo udruženje ”Prostor” iz Beograda.

U okviru panel diskusija, o mobilnosti učenika govorile su tri srednje stručne škole, Škola za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda, Politehnička škola iz Kragujevca i Ekonomsko trgovinska škola iz Novog Pazara. O sprovođenju mobilnosti govorilo se tokom panela u kome su učestovale Škola za osnovno obrazovanje odraslih iz Sombora, udruženje ”Bazaart” iz Beograda, Predškolska ustanova Čukarica iz Beograda i udruženje ”Mladi istraživači Srbije” iz Beograda.

 

Ceo događaj možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Prezentacije: