Одржан међусекторски састанак „Прва искуства у спровођењу децентрализованих Еразмус+ пројеката за школе, младе и образовање одраслих“

У циљу праћења Еразмус+ пројеката, повезивања учесника, као и размене искустава између различитих институција и сектора, Фондација Темпус, уз подршку Амбасаде Бугарске је 2. јула у Нишу организовала међусекторски састанак пројеката „Прва искуства у спровођењу децентрализованих Еразмус+ пројеката за школе, младе и образовање одраслих.

 

Његова Екселенција, амбасадор Републике Бугарске господин Радко Влајков, отворио је догађај и присутнима говорио о важности сарадње у образовању, као и подршци коју Бугарска пружа Србији кроз овај, али и бројне друге пројекте. За учеснике на пројектима, ово је била прилика да презентују своје активности, да се повежу, размене искуства и уче од других институција и сектора.

На састанку се окупило преко 130 представника финансираних пројеката из области општег образовања и школа, стручног образовања и обука, образовања одраслих, као и области младих, обухваћених како Националним позивом за 2017. годину, тако и најновијим, Националним позивом за 2018. годину, али и све остале заинтересоване институције.

На састанку су одржане презентације и панел дискусије у вези са важним аспектима спровођења пројеката. Представници школе за основно и средње образовање ”14. октобар” из Ниша, презентовали су Европски развојни план своје институције, ”Средња економска школа” из Сомбора представила је кораке предузете током припреме за мобилност, док је своје активности ширења резултата пројекта презентовало удружење ”Простор” из Београда.

У оквиру панел дискусија, о мобилности ученика говориле су три средње стручне школе, Школа за бродарство, бродоградњу и хидроградњу из Београда, Политехничка школа из Крагујевца и Економско трговинска школа из Новог Пазара. О спровођењу мобилности говорило се током панела у коме су учестовале Школа за основно образовање одраслих из Сомбора, удружење ”Базаарт” из Београда, Предшколска установа Чукарица из Београда и удружење ”Млади истраживачи Србије” из Београда.

 

Цео догађај можете погледати на нашем YouTube каналу.

Презентације: