Obaveštenje o procesu selekcije Erazmus+ projektnih prijava

Fondacija Tempus obaveštava sve korisnike koji su prijavili predloge projekata u okviru programa Erazmus+ u konkursnom roku za 2019. godinu da je proces selekcije pristiglih projektnih prijava skoro završen.

Proces odobravanja projekata koji će biti finansirani podrazumeva postupanje po unapred utvrđenim pravilima i procedurama Evropske unije, koja se odnose kako na podnosioce projekata, tako i na Fondaciju Tempus i Evropsku komisiju. Tek kada svi akteri u procesu ispune utvrđene korake i procedure, objavljuju se rezultati konkursa.

U trenutnoj fazi, određene procedure zavise od Evropske komisije i nakon njihovog ispunjenja biće moguće objavljivanje rezultata konkursa. Kada to bude moguće, sve podnosioce prijava ćemo obavestiti mejlom o rezultatima, a nakon toga ćemo objaviti rezultate i na sajtu. Očekujemo da svi podnosioci prijava za KA1 projekte, za prvi konkursni rok, dobiju obaveštenje mejlom u drugoj polovini juna, a najkasnije početkom jula. Tačni termini zavise od informacija koje očekujemo od Evropske komisije.

Imajući u vidu da projekti KA105 Mobilnost mladih prvi započinju sa aktivnostima, podnosioci tih prijava će biti prvi obavešteni i ti projekti će imati prioritet pri ugovaranju. Kada se objave svi rezultati za KA1 projekte, na red dolaze KA2 projekti za koje očekujemo da rezultate objavimo tokom avgusta, a najkasnije početkom septembra.

Pozivamo sve zainteresovane da redovno prate sajt www.erasmusplus.rs, na kome će blagovremeno biti objavljeni svi rezultati u okviru ovog konkursnog roka.