Nova publikacija Fondacije Tempus

Fondacija Tempus je u julu izdala novu publikaciju pod nazivom Priručnik za tehničko sprovođenje Erazmus+ projekata mobilnosti za škole i predškolske ustanove.

Priručnik je namenjen pre svega osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama na teritoriji Republike Srbije kojima je odobren projekat mobilnosti u okviru Erazmus+ programa ili koje planiraju da konkurišu za sredstva iz Erazmus+ programa u narednom periodu. Cilj publikacije je da korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava olakša sprovođenje projekta i da odgovori na najčešće nedoumice koje se javljaju u toku njegovog trajanja, pružanjem detaljnih informacija o finansijskim i drugim aspektima projekta.

Priručnik vodi korisnike korak po korak kroz sve faze projekta – od odobrenja projekta, preko samog sprovođenja aktivnosti, do pisanja završnog izveštaja, a u cilju kvalitetne realizacije projektnih aktivnosti. Priručnik takođe pruža informacije o postupku izdavanja sertifikata učesnicima, koji su priznati na evropskom nivou.

Značajan doprinos izradi Priručnika dali su članovi Nacionalnog tima za podršku projektima mobilnosti u stručnom obrazovanju. Priručnik, kao i članovi Tima, biće predstavljeni tokom Okruglog stola o priznavanju ishoda učenja ostvarenih tokom mobilnosti, koji Tim i Fondacija Tempus organizuju 26. avgusta, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Priručnik u elektronskom formatu je dostupan na sajtu Fondacije Tempus, erasmusplus.rs. Link do Priručnika se nalazi ovde.