Nedelja stranih jezika

Фондација Темпус организује недељу посвећену настави страних језика, која ће бити одржана од 1.- 4. октобра у Београду у хотелу Metropol Palace, Булевар краља Александра 69, у оквиру које ће бити одржана конференција намењена наставницима страних језика који раде са одраслим полазницима и обука намењена наставницима страних језика који раде са ученицима средњошколског узраста.

Конференција „Методика наставе страних језика у раду са одраслим полазницима” ће се одржати 1. и 2. октобра и намењена је првенствено наставницима енглеског, немачког и француског језика који раде са одраслим полазницима. Циљ конференције је да покрене дискусију о прилагођавању методологије наставе језика одраслима, као и о настави усмереној на полазника. Поред тога, предвиђен је и практични рад у групама где ће фокус бити на активној употреби и практичној примени језичких вештина. Нацрт дневног реда можете погледати на следећем линку. За учешће на конференцији потребно је попунити регистрациони формулар најкасније до 23. септембра 2018. године у 23:59. Након одабира, учесници ће добити информацију о статусу пријаве.

Дводневна обука „Развијање језичких компетенција код ученика средњошколског узраста“ ће се одржати 3. и 4. октобра и намењена је првенствено наставницима енглеског, француског, немачког и италијанског језика који раде са ученицима средњошколског узраста. Током два дана обуке, радионице ће покрити теме као што су: структурисано излагање на страном језику, CLIL метода у настави страних језика, као и пројектно оријентисана настава.Нацрт дневног реда можете погледати на следећем линку. За учешће на обуци потребно је попунити регистрациони формулар најкасније до 23. септембра 2018. године у 23:59. Након одабира, учесници ће добити информацију о статусу пријаве.

Учешће на конференцији и обуци је бесплатно. За учеснике из Србије, који не живе у Београду, а којима је претходно прихваћена пријава, постоји могућност обезбеђивања смештаја, као и рефундације путних трошкова у висини повратне аутобуске или возне карте.

За све додатне информације можете нас контактирати путем имејл адресе: adult-education@tempus.ac.rs или телефона: 011 33 42 430, опција 3.