Nedelja stranih jezika

Fondacija Tempus organizuje nedelju posvećenu nastavi stranih jezika, koja će biti održana od 1.- 4. oktobra u Beogradu u hotelu Metropol Palace, Bulevar kralja Aleksandra 69, u okviru koje će biti održana konferencija namenjena nastavnicima stranih jezika koji rade sa odraslim polaznicima i obuka namenjena nastavnicima stranih jezika koji rade sa učenicima srednjoškolskog uzrasta.

Konferencija „Metodika nastave stranih jezika u radu sa odraslim polaznicima” će se održati 1. i 2. oktobra i namenjena je prvenstveno nastavnicima engleskog, nemačkog i francuskog jezika koji rade sa odraslim polaznicima. Cilj konferencije je da pokrene diskusiju o prilagođavanju metodologije nastave jezika odraslima, kao i o nastavi usmerenoj na polaznika. Pored toga, predviđen je i praktični rad u grupama gde će fokus biti na aktivnoj upotrebi i praktičnoj primeni jezičkih veština. Nacrt dnevnog reda možete pogledati na sledećem linku. Za učešće na konferenciji potrebno je popuniti registracioni formular najkasnije do 23. septembra 2018. godine u 23:59. Nakon odabira, učesnici će dobiti informaciju o statusu prijave.

Dvodnevna obuka „Razvijanje jezičkih kompetencija kod učenika srednjoškolskog uzrasta“ će se održati 3. i 4. oktobra i namenjena je prvenstveno nastavnicima engleskog, francuskog, nemačkog i italijanskog jezika koji rade sa učenicima srednjoškolskog uzrasta. Tokom dva dana obuke, radionice će pokriti teme kao što su: strukturisano izlaganje na stranom jeziku, CLIL metoda u nastavi stranih jezika, kao i projektno orijentisana nastava.Nacrt dnevnog reda možete pogledati na sledećem linku. Za učešće na obuci potrebno je popuniti registracioni formular najkasnije do 23. septembra 2018. godine u 23:59. Nakon odabira, učesnici će dobiti informaciju o statusu prijave.

Učešće na konferenciji i obuci je besplatno. Za učesnike iz Srbije, koji ne žive u Beogradu, a kojima je prethodno prihvaćena prijava, postoji mogućnost obezbeđivanja smeštaja, kao i refundacije putnih troškova u visini povratne autobuske ili vozne karte.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem imejl adrese: adult-education@tempus.ac.rs ili telefona: 011 33 42 430, opcija 3.