Nedelja škola 2024. godine

Fondacija Tempus i ove godine organizuje „Nedelju škola”. Nizom aktivnosti informisaće sve zainteresovane koji rade u školama, predškolskim ustanovama i drugim organizacijama koje se bave obrazovanjem o mogućnostima u okviru programa Erazmus+, kao i o drugim temama koje su u vezi sa obrazovanjem.

Zainteresovani mogu da se informišu o mogućnostima u okviru programa Erazmus+, ali i da se povežu sa svojim kolegama i razmene znanja i iskustva. Događaji su namenjeni nastavnicima, vaspitačima i drugim zaposlenima u školama i predškolskim ustanovama, učenicima srednjih škola, predstavnicima Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, školskih uprava, praktičarima i edukatorima u obrazovanju odraslih itd.

Sve aktivnosti koje su planirane tokom „Nedelje škola“ biće organizovane od 9. do 13. septembra 2024. godine.

9. septembar 2024. godine

Tokom vebinara učenici osnovnih i srednjih škola mogu saznati kako da se pripreme za početak nove školske godine. Vebinar pruža niz smernica i saveta za uspešno prilagođavanje na školsku sredinu nakon povratka sa letnjeg raspusta kroz definisanje ličnih ciljeva, istraživanje načina za prikupljanje potrebnih informacija, efikasnu organizaciju vremena i pospešivanje motivacije za učenje, kao i savete za što lakše prilagođavanje na novo okruženje učenicima koji su upravo krenuli u prvi razred srednje škole.

Vebinar se održava u ponedeljak, 9. septembra 2024. godine sa početkom u 12.30 časova i traje sat vremena.

Možete da se prijavite za vebinar popunjavanjem registracionog formulara do četvrtka, 5. septembra do 23.59 časova.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara, možete da nam se obratite putem adrese: euroguidance@tempus.ac.rs

Fondacija Tempus organizuje jednočasovni vebinar „Mogućnosti finansiranja projekata za opšte, stručno i obrazovanje odraslih u okviru programa Erazmus+” u ponedeljak, 9. septembra 2024. godine, od 14 do 15 časova.

Tokom vebinara će biti predstavljene mogućnosti programa Erazmus+ u oblastima u okviru kojih sa projektima mogu da konkurišu škole i predškolske ustanove. Učesnicima će dobiti osnovne informacije o programu, a imaće i mogućnost da postave konkretna pitanja u vezi sa konkurisanjem.

Ovaj događaj je namenjen predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i škola koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za učešće u programu Erazmus+.

Osnovni preduslov za učestvovanje u vebinaru jeste da su učesnici zaposleni u nekoj od navedenih ustanova u Srbiji.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular do 4. septembra, u 23:59 časova.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko naiđu na tehničke probleme prilikom popunjavanja registracionog formulara.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona ili imejla:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:
Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs
Obrazovanje odraslih: adult-education@tempus.ac.rs

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku, u okviru „Nedelje škola“, organizuje 9. septembra 2024. godine u 15.00 časova eTwinning vebinar „eTwinning mreža kao podrška projektno-orijentisanoj nastavi”.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima – vaspitačima, nastavnicima razredne i predmetne nastave, bibliotekarima, pedagozima, psiholozima i direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova, bez obzira na to da li su registrovani članovi eTwinning portala ili ne.

Na ovom jednočasovnom vebinaru predstavićemo eTwinning, najbrojniju mrežu za saradnju nastavnika u Evropi. Upoznaćemo vas sa prednostima i koristima koje možete da ostvarite kada se priključite ovoj aktivnoj zajednici. Predstavićemo aktivnosti kojima možete da povećate vidljivost svoje ustanove potencijalnim partnerima iz Evrope ukoliko ste zainteresovani za projekte u okviru Erazmus+ programa. Predstavićemo i novi izgled i funkcije na portalu. Najavićemo godišnju nacionalnu konferenciju koja se održava u Beogradu u okviru Nedelje škola, u petak 13. septembra.

Vebinar će se održati preko platforme Teams, a prijava se obavlja popunjavanjem registracionog formulara do nedelje, 8. septembra 2024. godine do 23:59 časova. Na dan održavanja vebinara, 9. septembra, svi prijavljeni učesnici dobiće mejl sa linkom ka događaju.

*Napomena: U slučaju da ne vidite mejl na dan održavanja vebinara, proverite foldere Neželjena pošta/Junk/Spam.

Ovaj vebinar je besplatan, kao i ostali događaji u organizaciji Fondacije Tempus i eTwinning nacionalnog tima za podršku. Za dodatne informacije možete da se obratite eTwinning nacionalnom timu za podršku na etwinning@tempus.ac.rs.

10. septembar 2024. godine

Povodom nedelje škola i drugog konkursnog roka za predaju projektnih prijava, Fondacija Tempus organizuje vebinar o opštim informacijama i mogućnostima za učešće u Erazmus+ projektima Malih partnerstava ( KA210).

Vebinar će se održati 10. septembra 2024. godine od 13.00 do 14.00 časova.

Učesnicima vebinara biće predstavljene opšte informacije o projektima malih partnerstava za opšte, stručno i obrazovanje odraslih.

Ovaj događaj je namenjen predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i drugih organizacija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, kao i predstavnicima ustanova, organizacija, udruženja, stručnih društava i ostalih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za temu vebinara i žele da konkurišu za KA210 projekat u narednom konkursnom roku koji ističe 01.10.2024. godine u 12 časova.

Zainteresovani za ovaj događaj mogu se prijaviti isključivo putem registracionog formulara do 08.09. 2024. godine, do 23:59 časova.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema sa popunjavanjem registracionog formulara.

Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona i imejla:

Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:
Opšte i stručno obrazovanje:
schools-vet@tempus.ac.rs
Obrazovanje odraslih:
adult-education@tempus.ac.rs

11. septembar 2024. godine

Fondacija Tempus organizuje vebinar ”Erazmus+ akreditacije u oblasti opšteg, stručnog i obrazovanja odraslih” u sredu, 11. septembra 2024. godine, od 16 do 17 časova.

Tema vebinara su opšte informacije o mogućnostima za sticanje akreditacije u oblastima opšteg, stručnog ili obrazovanja odraslih u Erazmus+ programu. Ovom prilikom, učesnici će dobiti savete kako da se što bolje pripreme i podnesu kvalitetnu prijavu i imaće mogućnost da postave konkretna pitanja u vezi sa konkurisanjem.

Ovaj događaj je namenjen predstavnicima državnih i privatnih škola i predškolskih ustanova, srednjih stručnih škola i drugih organizacija koje se bave stručnim obrazovanjem i obukama, kao i predstavnicima ustanova, organizacija, udruženja, stručnih društava i ostalih institucija koje se bave obrazovanjem odraslih, a zainteresovani su za temu vebinara i žele da konkurišu za Erazmus akreditaciju u okviru programa Erazmus+ u sledećem prijavnom roku (1. oktobar 2024. godine).

Osnovni preduslov je da je učesnik zaposlen u nekoj od navedenih ustanova u Republici Srbiji.

Zainteresovani se za ovaj događaj mogu prijaviti isključivo putem registracionog formulara do četrvtaka 31. avgusta 2024. godine, do 23:59 časova.

Molimo sve zainteresovane da blagovremeno, pre isteka roka za prijavu, obaveste Sektor za opšte, stručno i obrazovanje odraslih ukoliko imaju tehničkih problema sa popunjavanjem registracionog formulara. Zakasnele prijave neće biti uzete u razmatranje.

Sve dodatne informacije mogu da se dobiju putem telefona i imejla:
Telefon: 011/3342 430, opcija 3

Imejl:
Opšte i stručno obrazovanje: schools-vet@tempus.ac.rs
Obrazovanje odraslih: adult-education@tempus.ac.rs

Europass centar i Fondacija Tempus u okviru „Nedelje škola“ organizuju vebinar „Europass dokument o mobilnosti kao deo nastavničkog profesionalnog portflolia“, u sredu 11. septembra od 16 časova.

Tokom vebinara, nastavnici, stručni saradnici i rukovodioci škola imaće priliku da se upoznaju sa prednostima korišćenja Europass dokumenta o mobilnosti kao jednog od alata za dokumentovanje stečenih veština tokom mobilnosti. Takođe, učesnici vebinara će dobiti konkretne smernice za prijavu za izdavanje ovog dokumenta kao i informacije o dodatnim mogućnostima koje nudi Europass platforma, a koje mogu koristiti u ličnom profesionalnom razvoju ili u karijernom vođenju učenika.

Za prijavu učešća potrebno je popuniti registracioni formular u nastavku do 9. septembra u 23.59 časova.

12. septembar 2024. godine

U okviru ovog vebinara učenici osnovnih i srednjih škola će imati priliku da saznaju koje sve korake je potrebno da preduzmu kako bi sebi olakšali proces učenja i efikasno savladali gradivo.

Vebinar će obuhvatiti teme kao što su organizacija vremena, dnevno i nedeljno planiranje, strategije i tehnike učenja. Učenici će takođe imati priliku da nauče da prepoznaju svoj stil učenja i svoje radne navike, te da odrede svoje ciljeve i naprave plan za tekuću školsku godinu.

Vebinar se održava u četvrtak, 12. septembra 2024. godine sa početkom u 12.30 časova i traje sat vremena.

Za vebinar se možete prijaviti popunjavanjem registracionog formulara do utorka, 10. septembra do 23.59 časova.

Za dodatna pitanja u vezi sa prijavom i organizacijom vebinara, možete da nam se obratite putem adrese: euroguidance@tempus.ac.rs

Informativni centar Fondacije Tempus u okviru „Nedelje škola“ organizuje vebinar „Erazmus+ mreže i platforme za profesionalno usavršavanje nastavnika“, u četvrtak, 12. septembra, od 16 časova.

Vebinar je namenjen zaposlenima u osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i ustanovama za obrazovanje odraslih, koji žele da se informišu o mogućnostima za profesionalno usavršavanje.

Učesnici vebinara će imati priliku da saznaju više o usavršavanju i povezivanju sa kolegama širom Evrope, putem Erazmus+ platformi i mreža (eTwinning, EPALE, Euroguidance, Europass i Eurydice), nezavisno od toga da li već učestvuju ili planiraju učešće u Erazmus+ projektima.

Jednočasovni vebinar se održava u četvrtak, 12. septembra, od 16 do 17 časova. Prijavljivanje se vrši popunjavanjem registracionog formulara, najkasnije do 12. septembra u 12 časova.

13. septembar 2024. godine

Fondacija Tempus – eTwinning nacionalni tim za podršku organizuje godišnju konferenciju 13. septembra uživo u Beogradu .

Konferencija je namenjena vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, bez obzira na to da li imaju iskustvo u radu na eTwinning portalu. 

Tema ovogodišnje eTwinning konferencije je „Dobrobit u školama – temelj uspešnog obrazovanja”.

Formular za prijavljivanje kao i više informacija biće dostupno u narednim danima na našem sajtu.

Fondacija Tempus – EPALE nacionalni tim za podršku u petak, 13. septembra 2024. godine, u 16.00 časova organizuje EPALE vebinar putem Microsoft Teams platforme.

U toku ovog jednočasovnog vebinara biće predstavljena dva veoma korisna alata razvijena u okviru EPALE platforme. Govorićemo o Pretrazi partnera i Erazmus+ prostoru, alatima namenjenim organizacijama koje rade na pripremi svojih projektnih inicijativa, kao i o koordinatorima odobrenih i pokrenutih projekata, za saradnju sa timom i promociju projektnih rezultata. Na vebinaru će takođe biti reči o EPALE mreži kao najvećoj zajednici za obrazovanje odraslih u Evropi, i tematskim fokusima na platformi u 2024. godini.

Vebinar je namenjen svim zainteresovanima, bez obzira na to da li su registrovani na EPALE platformi.

Za prijavljivanje za ovaj događaj potrebno je da popunite registracioni formular do četvrtka, 12. septembra 2024. godine do 23:59 časova.

Nakon popunjavanja formulara, prijavljeni učesnici će dobiti mejl sa linkom ka događaju.

*Napomena: U slučaju da ne dobijete mejl nakon prijave, proverite folder Neželjena pošta/Junk/Spam.